Ултрамаратонецът Мария Николова успява за завърши 127 км в Алпите за точно 23 часа и половина. С този резултат тя печели първо място сред жените и 19-то място в общото класиране. Маршрутът е равен на разстоянието от София до Пловдив с огромна разлика в денивелацията.

В десетото издание на Ultra Tour des Lacs aux Cîmes участват стотици хора, като стартът за жени и мъже е общ. Трасето минава през населени места, снежни планини и редица изкачвания. Мария прекарва една нощ в планината. 

През далечната 2013 г. по време на един от ултрамаратоните, Мария помага на друг състезател. Остават около 30 км. до финала и тя изпраща един от участниците до най-близкото място за чекиране. След това чува как същият състезател говори на други участници, че самата тя се е опитала да го съботира. „Той не беще адекватен заради умората“, каза Мария. Състезателите по време на такива приключения губят разсъдъка за реалната обстановка и забравят моменти. 

Мария е и най-бързата жена преминала Ком-Емине за 5 дни и 16 часа. Там участва заедно с приятеля си. Още за „бързите“ приключения на Мария вижте във видеото.