10 основни тенденции в модата за обувките през сезона пролет – лято 2023 г.

Топлият сезон почука на вратата, а вие готови ли сте с подновяването на гардероба? Важен компонент на всяко облекло са обувките. Именно на този елемент дизайнерите обръщат специално внимание, това проследяват от сайта Marie claire. Ето какви обувки ще виждаме през пролетта и лятото на 2023 г.

1. Ботуши над коляното

Снимка: iStock

Кожените палта и тренчкотите, дори леките рокли и къси панталони ще бъдат съчетавани с ботуши над коляното с плоски платформи или токчета. Затворените тежки обувки изглеждат особено стилно с летни тоалети, които обикновено комбинираме със сандали.

2. Масивни сникърси

Снимка: iStock

Обувките като произведение на изкуството е това, на което залагат много марки. Ефектните сникърси се вписват идеално както в по-официални визии, така и със спортно облекло.

3. Груба или масивна платформа

Снимка: iStock

Обувките на платформата ще останат актуални през пролетно-летния сезон 2023 г. Много дизайнери експериментират с формата на платформата, правейки я необичайна. 

4. Мокасини

Снимка: iStock

Мокасините бяха хит и през пролетта на 2022 г. През сезона пролет – лято 2023 г. можем да ги видим отново, този път с различен дизайн. Мокасините могат да бъдат нежни и да се съчетават с елегантни тоалети, а могат да бъдат и префектния завършек на по-спортна визия, като бъдат с груба и масивна подметка.

5. Сатенени

Снимка: iStock

Дизайнерите започнаха да използват нестандартен материал за обувки – сатен. От него се създават от сандали до ботуши над коляното. Този тип обувки не могат да се използват в дъждовно време, а по-скоро в сухо пролетно и лятно време.

6. Прозрачни обувки

Снимка: iStock

Прозрачните обувки с различни декорации по тях – блестящи камъни или пайети, можем да срещнем с висок ток, сандал и дори чехли.