Седмицата на модата в Милано продължава до 28 февруари. След като ви потопихме в част от магията на бранда "Фенди", днес ще ви покажем още тенденции, като акцентът този път е върху обувките и чантите. Паола Пеевска и Десислава Хаджийска са нашите гидове тази година. Ето какво ни изпратиха от втория ден на модната седмица.

Santoni

Италианският бранд за обувки и чанти представи новата си колекция в шоурум на модната улица "Монтенаполеоне". Най-отличителното за марката е яркият оранжев цвят, който присъства във всички модели, а често е и в комбинация със синьо. Характерен детайл е двойната закопчалка както при чантите, така и при обувките.

От материалите преобладават велур и кожа, включително и питонска кожа. Богатата гама от модели предлага обувки и чанти както за ежедневието, така и за специални поводи.

Снимка: Десислава Хаджийска

С Fratelli Rossetti валят звезди

Главен герой на презентацията на този бранд за обувки бяха ръчно изработените кожени възли, наподобяващи метални капси. Събитието се проведе в известната галерия "Витторио Емануеле", където наскоро отвори врати новия им бутик.

Alessandro Enriquez

Дизайнерът със сицилиански произход Алесандро Енрикес създава модно изкуство от 10 години. Вдъхновението за тазгодишната му колекция е легендарният италиански музикален фестивал Сан Ремо

В допълнение към основната тематика е колаборацията с "Hot Wheels", елементи от която виждаме както в детайлите на дрехите, така и в интериора на мястото на презентация.

Снимка: Десислава Хаджийска

Какво видяхме през първия ден: