„Аз съм маниак на тема обувки. Когато си харесам някой модел, си купувам няколко чифта от различни цветове. Из цялата къща има обувки, вероятно са над 200 чифта“ – сподели ни Мартина Чанева от „Фермата“ 7, а на въпроса ни „Сигурно имаш доста голям апартамент?“, отговори със смях „Не, имам голямо мазе“.

Снимка: Личен архив

„От проблема с мястото дойде и идеята ми за чорапи-обувки, които патентовах. Ползваш една и съща основа (подметка) и само сменяш горната част, която е като чорап. Кръстих бранда Lika Socks, като Лика идва от имената на двете ми дъщери – Лиян и Кая“ – пояснява Марта.

Снимка: Личен архив

След като си купи няколко чифта от един и същ модел, тя често ги комбинира и носи обувки с различен цвят.

Снимка: Личен архив

„Доста смелост се изисква, за да излезеш с различен цвят обувки, но, както вече е известно, Мартина е смела и може да си го позволи“ – споделя финалистката от „Фермата“ 7.

Снимка: Личен архив

Този сезон на мода са прозрачните, силиконови обувки, при които кракът е напълно видим. Белите обувки тя е купила съвсем скоро, за да отиде на изпращането на абитуриент.

Снимка: Личен архив

Само Мартина има розовите ботуши, които виждате на снимката. При влизането във „Фермата“ тя си купува два розови дъждобрана, като единият ползва като плат за ботушите. Те са ушити в Пещера, където се правят и нейните чорапи-обувки.

Когато възниква модата на чехлите с пухчета, Мартина купува багрена лисица и залепва зелените пухчета върху свои чехли.

Снимка: Личен архив

„Мечтата ми е да произвеждам обувки. Ще правя чифтове в различни цветове, така че на дамите да не им се налага да купуват по два чифта, за да ги комбинират“ – обобщава Марта.

Снимка: Личен архив

Надникнахме и в гардероба на Цвети Лозанова.

Снимка: Личен архив

„Тези обувки са ми най-любимите. Не са любов от пръв поглед, защото моята страст са високите токчета, но точно с тези съм обиколила всичките си любими плажове по света. Купих ги за една сватба, за да сменя високите токчета след официалната церемония, и сега са неизменна част от всяко мое пътуване. Докосвали са Атлантическия океан, Индийския океан, Червено, Средиземно, Бяло и Черно море! Била съм с тях на четири континента и никога не бих се разделила с тях. Най-хубавите спомени са свързани с тях, изминали са хиляди километри“ – разказа ни Цвети.

Снимка: Личен архив

За този чифт тя сподели:
„Всяка жена иска да има обувки с червена подметка. Това са най-неудобните ми обувки, което е забавно, тъй като именно това ще запази подметките им дълго време“.

Снимка: Личен архив

Както почти всяка жена, и Цвети има обувки, които не е носила. Такива са сребърните горе вдясно.

„Купих ги с брутално намаление за една сватба, но с този 18-сантиметров ток ще си останат трофей за украса вкъщи“ – искрена е Цвети, която има над 50 чифта обувки.

Снимка: Личен архив

Нямаше как да не я попитаме и за плюшените мечета, които от „покрива“ на гардероба са били свидетели на всичките й терзания какво да облече и обуе преди излизане.

„Любопитен е фактът, че всички плюшени играчки са ми подарени от мои приятелки. Не знам защо, но досега мъж не ми е подарявал подобно нещо“ – пояснява Цвети.

Наскоро разговаряхме с Люси от "Ергенът", която ни показа дома си.

„Обувките и дрехите са ми страст. Имам много, но винаги едно от двете не достига“ – сподели ни Люси, която има свой собствен онлайн магазин за дамски дрехи.

Снимка: Личен архив

„Леопардовите обувки ги видях в гръцки сайт, но тогава нямаше възможност за купуване от България. Мой познат бе в Солун на почвика и го помолих да ми ги купи“ – разказва Люси, която носи 35-36 номер. Тя признава, че един мъж може да я впечатли много, ако й подари обувки.

Целия материал можете да си припомните тук:

В един от епизодите на "Ергенът" Виктор подари на Дениз обувки. Вижте момента на изненадата тук:

Още по темата обувки: