Обувките от естествена кожа са най-качествените, които можете да имате в гардероба си. Но дали кожата е най-подходящата за носене материя в горещите дни, или рискувате да си причините дискомфорт? Прочетете всичко важно за комбинацията лято и кожени дамски обувки в следващите редове.

Кожата е дишаща

Едно от най-големите предимства на кожата е, че е дишащ материал. Тя има естествени пори, които позволяват на въздуха и влагата да преминават през нея, особено ако няма синтетично покритие или подплата. Обувките от кожа поддържат краката сухи и хладни, за разлика от обувките от синтетични материали. Разбира се, добре е да изберете по-тънка кожа, защото дебелата няма да създаде този ефект.

Снимка: iStock

Кожата е издръжлива

Естествената кожа е изключително издръжлива, така че можете да носите кожени дамски обувки всеки ден, по цял ден и във всякакви условия и дори да ги намокрите, без да се тревожите, че ще се повредят. Кожата има голяма издръжливост на опън, така че можете да разчитате не само на здравина, но и на перфектна форма, без признаци на износване цели няколко сезона. Освен всичко останало кожените дамски обувки са и лесни за поддръжка – кърпа за прах и боя за обувки ще им върнат за нула време бляскавия вид.

Снимка: iStock

Кожените обувки са универсални

Можете да носите кожените дамски обувки буквално с всякакви тоалети и това е едно от най-големите им предимства. Дали ще ги комбинирате с дънки или офис костюм, с рокля или къси панталонки, винаги ще стоят добре и ще са подходящи за повода.

Снимка: iStock

Имат стилна визия

Кожата излъчва класа и стил и летните кожени обувки не правят изключение. Те са най-сигурния начин да изглеждате елегантно, дори когато сте на разходка по плажа или на пикник в парка.

Предлагат се в много цветове

Свикнали сме да мислим за кожените дамски обувки в черно или кафяво, но летните модели могат да бъдат буквално във всякакви цветове. Можете да се насладите на морскосиньо или нежно зелено, на предизвикателно червено или свежо жълто – има всичко, за което можете да си помислите. Вярно е, че по-светлите цветове се зацапват по-бързо, но, както вече споменахме, кожата се поддържа лесно, така че няма да Ви създава грижи.

Снимка: iStock

Какви кожени дамски обувки са подходящи за лятото

Разбира се, летните модели обувки са съвсем различни от зимните – изработени са от по-тънка кожа, имат по-гъвкави подметки, често имат перфорации. Можете да изберете мокасини или кожени маратонки, или пък сандали с отворени или затворени пети и пръсти.