Изключително "шарен" парламент произведоха изборите на 4 април по отношение на партийното присъствие. Не толкова шарен обаче беше първият им работен ден по отношение на облеклото.

Първото заседание на 45-ото Народно събрание започна днес в 9 ч. сутринта. Народните представители положиха клетва и официално встъпиха в правомощията си. Вече има и избран председател в лицето на юристката Ива Петкова от "Има такъв народ".

На какви тоалети заложиха повечето от дамите

В групата на ГЕРБ досегашният председател на Народното събрание Цвета Караянчева избра костюм в тъмен цвят, но с релефен флорален принт. Силно впечатление ни направиха аксеоарите, които беше подбрала - брошка перце на ревера и красива огърлица и обеци от перли.

Снимка: Ладислав Цветков

Десислава Атанасова бе много елегантна с костюм от две части - вталено сако и рокля в един цвят. Екатерина Захариева, подобно на Караянчева, заложи на по-тъмния цвят, като сакото и полата ѝ завършват с бродерия в бяло и ресни. Сакото, сащо така, е с по-отворено и дълбоко деколте.

Снимка: Ладислав Цветков

Деница Сачева и Теменужка Петкова бяха с изчистени визии без излишни детайли, отново в един цвят. Към тяхната група може да прибавим и Даниела Дариткова с тази разлика, че тя бе заложила на панталон, а не на пола.

Снимка: Ладислав Цветков

Мая Манолова, която влезе в парламента с "Изправи се! Мутри вън!", също избра едноцветен костюм. Забелязахме, че бившият омбудсман на София все още не си е свалила мартеницата - може би я държи за късмет.

Снимка: Ладислав Цветков

Новоизбраната председателка на 45-ото Народно събрание Ива Петкова е една от малкото дами, които проявиха смелост по отношение на тоалета. Тя разчупи строгия делови стил с красиво сако с орнаменти и ресни по краищата. Ива Петкова харесва и аксесоарите - за днешния ден тя избра обеци и пръстен с перли. Забелязахме и нежна гривничка с червен конец до часовника на лявата ръка (вероятно за късмет).

Снимка: Ладислав Цветков

Направи ни впечатление любопитно съвпадение - бившата и настоящата председателка на парламента носят гривни от червен конец.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не изненада с визията си. Класическите бяла риза и тъмно сако бяха нейният избор.

Снимка: Ладислав Цветков

На черното заложиха Татяна Дончева, Мика Зайкова и Илияна Йотова.

Снимка: Ладислав Цветков

Как новите депутати подходиха при избора си на защитни маски и бяха ли оригинални в избора си - вижте тук:

Следете всичко по темата "Новият парламент" в btvnovinite.bg: