Както всяка година, така и тази треската за бала започва и възникват много въпроси. Ще се опитам да бъда максимално полезна на всяка абитуриентка и ще дам най-полезните съвети относно грима.

Не експериментирайте в деня на бала
Първото и най-важно нещо е да не експериментирате сами на този ден, а се доверете на добър професионалист, който да се погрижи да изглеждате добре.

Заложете на качествен грим
Нещата, които трябва да знаете за грима са, че той трябва да бъде добре фиксиран със спрей и направен с качествени и устойчиви гримове. Трайността на грима трябва да бъде поне 20 часа.

Гримът може да не е в същия цвят като тоалета
Относно тоалета - не робувате на идеята, че гримът ви трябва да бъде в същия цвят както тоалета, напротив много цветове могат да се комбинират и в същото време да изглеждат добре. Ако роклята ви е розова например, розовият цвят може да се добави само като акцент в грима, било то на клепачите, ружа, или просто червило.

 


Съобразете грима с цвета на косата
Ако гримьорът не ви посъветва, обърнете внимание на кожата и цвета на косата си. Гримът по-скоро трябва именно с тях да бъде съобразен,а лицето да придава красота и завършеност. Най-общо казано за чернокосите момичета се препоръчват нюанси в лилавата пастелена гама, златистите и сребристи сенки също. Дамите с кестеняви коси могат да заложат на розовите, залените, прасковените и кафявите цветове, а блондинките на тюркоаза, перлените морски нюанси, а защо не и на жълто. Отново ще споменем , че цветовете могат да се комбинират по много начини.

 


Съобразете грима и с цвета на кожата
Що се касае до кожата, ако тя е тъмна не залагате на много ярките цветове, те са за светли и по-бледи лица. Добре внимавайте дали след основата кожата на лицето се доближава до тази на шията и деколтето, не бива тя да е рязко открояваща се.

 


Прическата – преди грима
Винаги трябва да знаете, че прическата ви трябва да бъде направена преди макиажа, за да не го развалите със силно нагряване, вода или други. Добре е и винаги да имате под ръка малък гланц и пудра, с която кожата се фиксира ако тя се изпоти. Бъдете подготвени и се посъветвайте с професионалисти.

Статията е специално подготвена от Симона Недева, Студио "Грим".