На 10 срещу 11 март предстои една безсънна нощ за всички, които обичат киното. В „Долби тиътър“ ще се събере каймакът на индустрията, за да раздаде "Оскари" за най-добрите сред най-добрите в киното.  

 • В тази нощ ви каним в нашето СПЕЦИАЛНО "ОСКАР" СТУДИО.
 • Стартираме в 22:30 онлайн на сайта btvnovinite.bg.
 • Продължаваме в ефирa на bTV Cinema в 00:30.

Ще очакваме всички нощни птици да бъдат с нас за една незабравима, вълнуваща и по приятелски приятна и смислена вечер. А за тази атмосфера ще се погрижи момичето със закачлива усмивка, която има много кино в сърцето - Петя Дикова. Заедно със спортния журналист Петър Бакърджиев двамата ще бъдат водещи на специалното "Оскар" студио, за да ни преведат през всичко най-интересно, бляскаво и важно за церемонията. 

Петя е специален гост в подкаста ни "Малки разговори", за да сподели в аванс какво да очакваме в студиото в неделя, кой е нейният филм фаворит за "Оскар" и защо със синовете й си имат любима анимация с кучета спасители.

Гледайте целия разговор тук.
Случайте го в Spotify. 
Абонирайте се за канала ни в YouTube.

"Нашият голям екип ентусиасти няма да прави строго кинаджийско студио, в което да коментираме протагонисти и да правим анализи на сценарии. Ние търсим общочовешите, общовалидни, интересни теми, непознати и любопитни факти, които биха грабнали възможно най-голяма аудитория!"

Лайфстайл и бизнес част, много теми, които динамично ще се редуват една след друга - това са само част от активностите, които ще се случат в бляскавата нощ.

Снимка: Евгений Милов

Специални гости с брилянтни порфесии, остър ум и добро чувство за хумор ще споделят кои са техните любими филми и актьори, какво ново се случва в кино индустрията и лични истории, свързани с киното и наградите.

 • Поли Пенчева от businessnovinite.bg ще сподели интересна информация за това могат ли актьорите да продават статуетките си "Оскар" и колко струват; и още интересни теми.
 • София Крачанова от btvnovinite.bg ще коментира шансовете на номинираните да спечелят и още интересни теми.
 • Росица Николова от ladyzone.bg ще акцентира на най-красивите рокли за всички времена, с които актрисите са минавали по червения килим; и още интересни теми.

"През 2017 отбелязахме силна година за "Оскарите". Тогава с оператора Боби Пинтев бяхме на червения килим. Спомням си, че едноседмичният абонамент за интернет през официалния път на Академията, струваше 24 000 долара. Иначе няма как да правиш преки включвания!" 

И ако това ви се струва интересно, вижте най-любопитния факт за "Оскарите", който Петя Дикова знае - във видеото. 

"Подготвили сме една приказка, която не приспива, а увлича с всички любопитни факти. Те поставят една церемония, губеща от позициите си, в друг контекст - като отправна точка за човешки и универсални дискусии!"

Снимка: Евгений Милов

Далеч от червения килим обаче и съвсем близо в живота, Петя има един човек, на когото би дала своя личен "Оскар". 

"Смятам, че той заслужава "Оскар" за това, че издържа цялото това влакче на... не на ужасите, на изненадите. За цялостен принос в момента бих дала на..." - как завършва това изречение - вижте във видеото. 

Петя е майка на двама прекрасни синове, а да гледат филми е част от времето, което прекарват заедно. И макар възрастта им все още да е твърде крехка за "Опенхаймер" и "Клети създания" - едни от фаворитете за кино наградите, в семейството си имат други предпочитания.

Гледат ги толкова често, че Петя вече е научила думи и мелодия наизуст. А как пее - вижте във видеото. 

 • Даяна Ханджиева за чудните мигове с бебето, което след време „ще ми каже колко съм гадна“ (СНИМКИ)
 • Нели Хаджийска: Господ дори не съди, кои сме ние да съдим хората!? (ВИДЕО)
 • Топ дизайнерът София Борисова: Горда съм с дъщеря си - мислим еднакво, но и често ме разплаква
 • "Течно злато за герои": Паолина, която дари над 60 л кърма
 • Изненада! 51-годишната Камерън Диас стана майка за втори път (СНИМКИ)
 • Сърце и воля! Боян на мама Борислава - от неуверено дете до шампион със Синдром на Даун
 • Сами Хосни от "Фермата" и Мила от "Сървайвър" - ето какво значи екзотичното име за новородената им дъщеричка
 • Жена роди на пейка пред болницата, след като охраната отказа да отключи входната врата
 • Силните думи на Маги от "Ергенът" за жените, които изпускат последния влак
 • "Най-накрая се събрах с биологичната си майка след 34 години!" (ВИДЕО)