Ето какво сподели с нас спортният журналист на bTV Петър Бакърджиев за бала си:

"Първата снимка е много ценна за мен. Сутринта на 24 май 1995 година. Последният ден в училище, часове преди абитуриентския бал. И празнично и малко тъжно. Имах фантастични години в Математическата гимназия в Търговище, сега 1-во СОУ "Св.Седмочисленици”, именно заради хората на тази снимка. Най-добрите ми приятели и невероятната ни класна - Нели Попова. Тя не само ни спасяваше след неспирните дисциплинарни нарушения, но най-вече ни формираше като личности. Учеше ни да бъдем индивидуалисти, отговорни и мислещи. И успя! С тези хора бяхме изключителен отбор. И за учене, и за спортуване, и за забавление, и за пакости, разбира се.

На втората снимка минаваме с Калоян първи под венеца заедно с класната ни - това бе истинска привилегия. Сега този ритуал сигурно изглежда малко странен, дори смешен, и вероятно с основание. Тогава обаче бе повод за гордост. Макар и в първите години на демокрацията, училището все още имаше силно влияние, и то изцяло положително. Вероятно го разбирам едва сега, но по-добре късно, отколкото никога, нали? След този венец следваше традиционното дефилиране по централните улици на града за радост на роднини, съседи и многобройни клюкари.

Третата снимка е от нощта на бала, където се забавлявахме добре. Това наистина го можехме. Е, стилът ни на обличане към този момент вероятно изглежда доста гротескно... но тогава - в ерата на пясъчната коприна - беше невероятен шик. Спомням си, че в същата нощ на абитуриентския ни бал се игра финалът в Шампионската лига между Аякс и Милан, спечелен от холандците. Тогава прекъснах развилнелия се диджей, за да съобщя по микрофона за завършилото събитие.

Мечтаех си, за това спортната журналистика да се превърне в моя професия. Дори вече бях направил първите си стъпки в нея, но това, което ми се случи впоследствие, надхвърли и най-смелите ми мечти. В основата на всичко обаче бяха пълноценните ученически години с хората именно от тази снимка - Куки, Пенков, Наско Росенов и Васко. Те ми показаха правилната музика, те ми дадоха да прочета точните книги. Заедно се насърчавахме да бъдем любопитни и да се борим".