Евгения Джаферович e от жените, в чийто живот естетиката и красотата заемат важна част. Инфлуенсър, гримьор, спортистка, майка на две деца и съпруга на футболиста Ваня Джаферович, преди година Жени взима важното решение да си направи абдоминоппластика и вазеролипосукция на корема.

В "Малки разговори" тя споделя повече за естетичните интервенции, които има, кое е прекалено в пластичната хирургия и как тези процедури влияят на самочувствието на жената. "Аз не съм от хората, които си крият нещата" - откровена е тя. 

Снимка: Евгений Милов

След раждането на сина й Бо, коремът й така и не се прибира, въпреки усилените тренировки. Кожата й е разтегната, има и диастаза. 

Абдоминоппластика е първата процедура, която бившата плувкиня си прави. Процедурата представлява изрязване на излишната кожа и зашиване на коремната стена. 

Релефът на корема й, който определя като "грозен" обаче, я мъчи в продължение на много години. Затова се решава на вазеролипосукцията - процедура за изчистване и дефиниране на мускулите на корема си.

"Болката не е силна. Усеща се като охлузено. Този уред обира всичко, което е между кожата и мускулите. Няма рана, а го усещаш така" - споделя Джаферович. 

От процедурата тя се възстановява бързо и само две седмици след нея отново влиза в нормалния си работен ритъм.

Снимка: Евгений Милов

Семейството и близките й подкрепят нейното решение.

„Ваня в първия момент каза „А, не, стига ти толкова!“. Казах - чакай сега, това не е честно. Не съм от хората, които прекаляват с нещо, което е неестествено.“

Евгения споделя, че би подкрепила и дъщеря си за подобно решение, ако тя има някакъв проблем.

Разказва, че нейни клиентки често искат да им контурира носа с грим, понеже не си го харесват.

„Винаги се опитвам на млади момичета, които имат хубави нослета, да им обясня, че са им хубави и че няма нужда да ги пипат. И че ще станат като всички останали, ако си направят. Дори да имат леко различни, например лека гърбица, то е чар, който те променя от останалите. Всичко с мярка е хубаво.“

Единственото, което би променила по тялото си в бъдеще, са гърдите. Белезите, които ще останат след интервенцията обаче я притесняват и все още обмисля тази процедура. 

Евгения не следи тенденциите в света на естетичната хирургия. За нея кланът Кардашиян са пример за крайната граница в света на пластичните интервенции. 

Никол Кидмън е пример за известна личност с немалко корекции на външния вид, която обаче е усетила границата - колко точно и колко добре да се промени, смята инфлуенсърката.

„Аз се заглеждам и си казвам, че вероятно след 20-ина години ще си направя лифтинг на лицето. Не виждам защо на 50-60 г. да не изглеждаш като на 30-40."

Категорична е, че минималната възраст за естетични интервенции би трябвало да е поне 18 г. За тенденцията през последните години „импланти в гърдите и филъри в устните за абитуриентския бал“ смята, че не е нужно да се случва в такава възраст, особено ако жената не е раждала.

„Виждала съм грандиозни грешки при направата на перманентен грим и микроблейдинг - от вежди на 90 градуса до пигмент, който не е за вежди, а за татуировки. Това после няма махане колкото и лазери да направиш. Но когато се прави при добър специалист, напълно подкрепям." 

Личното й решение за промени чрез пластични корекции й е било повлияно от факта, че не се е чувствала комфортно в кожата си. Тя самата се чувства по-привлекателна след операциите и не счита, че е залитнала в крайности. 

„Ако едно такова нещо ти върне самочувствието, може да ти промени целия живот.“

Смята, че визията отваря врати, но след това зависи кой си ти отвътре, за да продължиш напред.  

  • Фотографът Петър Тодорински: Еротичната фотография е нещо интимно
  • Някои го предпочитат (не)естествено: Какво промени Норма Джийн, за да бъде Мерилин Монро?
  • Д-р Елена Румянцева - как да се грижим за красотата на лицето си след 40 г.
  • Елина Кешишева: Красотата винаги е била изключително възбуждаща и вдъхновяваща за мен
  • Има ли Дженифър Анистън пластична операция на носа?
  • Трансформациите на Краля: Майкъл Джексън и операциите като отдушник
  • Даяна Ханджиева: Предпочитам да си остана с малките несъвършенства, отколкото да стана перфектна кукла Барби
  • Джулиана Гани: Правила съм си корекции, които не са в повече, освен бюста ми, но той е емблематичен!
  • Ашли Греъм не иска да променя нищо от пищното си тяло с белези
  • Рада Якова: Перфектното лице, тяло, дори и поведение, е нещо много скучно!