Д-р Елена Румянцева е специалист в областта на инжекционната козметика. Тя е с руски произход, но се грижи за красотата на французойките в клиника в Париж. Като гост-лектор в София по покана на Global Aestetics представи най-новото в света на красотата - Jalupro (биоревитализация на кожата чрез стимулиране на колагена). Срещаме се с нея, за да й зададем няколко важни въпроса – на първо място, какви са специфичните грижи, които трябва да полага жената за красотата си след 40-те. Промените в тялото след тези години изискват съответната по-специфична грижа, а ние вярваме, че с правилното отношение всяка дама би се чувствала по-добре. 

Как жените трябва да се грижат за красотата си, след като навършат 40 г. ? Има ли нещо специфично?
В тази възраст настъпват някои хормонални промени у жените. Променя се и работата на различните системи в тялото, метаболизмът се забавя, протеините и витамините се усвояват по различен начин. Затова трябва да помогнете на тялото си да поддържа тези функции, които досега е вършило само. Това трябва да става по възможно най-естествения, природен начин. Жените след 40 трябва да се грижат за красотата си по възможно най-близкия до физиологията им начин. Това включва и инжектиране на аминокиселини. Те могат да се приемат и орално под формата на добавки.

Снимка: Росица Николова

Кои са петте най-важни процедури, които бихте препоръчали за всяка жена на тази възраст?
След 40 г. всяка кожа губи обем и плътност, става отпусната и с не добър тургор. Самите мускули на лицето вече нямат толкова добър тонус.

Да си представим нужните процедури като една пирамида. В основата са витамините и минералите, нужни на кожата. Следва стимуацията на кожата – пилинг, лазери, ултразвук и всякакви подобни процедури с уреди, които стимулират кожата.

Старият колаген трябва да бъде стимулиран да произвежда нов. Важно е и релаксирането на мускулите. То идва под формата на ботулинов токсин (ботокс). Обемът пък се подобрява с филъри, базирани на хиалуронова киселина. И, разбира се, грижите в професионалните клиники трябва да се съчетаят с качествена домашна грижа с професионални продукти.

Как се грижат за красотата си българките, рускините и французойките. Има ли разлика?
Има голяма разлика в начина, по който се разбира красотата от различните нации. Това, което французойките усещат като красиво, може да не се приема така от жените славянки. Това, което е критерий за красота за една нация, може да не е за друга. Общото обаче е едно - 

всички се стремят към натуралната, естествена красота

Около 40-те всички жени стават по-чувствителни на тема красота. Тенденцията в момента е процедурите за красотата така да действат, че жената да изглежда естествено. Това означава да не разчита на филтрите в Инстаграм или на фотообработка, а такава да е натуралната й красота.

  • Фотографът Петър Тодорински: Еротичната фотография е нещо интимно
  • Някои го предпочитат (не)естествено: Какво промени Норма Джийн, за да бъде Мерилин Монро?
  • Елина Кешишева: Красотата винаги е била изключително възбуждаща и вдъхновяваща за мен
  • Има ли Дженифър Анистън пластична операция на носа?
  • Трансформациите на Краля: Майкъл Джексън и операциите като отдушник
  • Даяна Ханджиева: Предпочитам да си остана с малките несъвършенства, отколкото да стана перфектна кукла Барби
  • Джулиана Гани: Правила съм си корекции, които не са в повече, освен бюста ми, но той е емблематичен!
  • Ашли Греъм не иска да променя нищо от пищното си тяло с белези
  • Рада Якова: Перфектното лице, тяло, дори и поведение, е нещо много скучно!
  • Камелия: Промених си нослето като подарък за юбилея