Как една жена съхранява себе си естествена? За идеалите за красота днес и идва ли модата на естественото – на тези и още въпроси отговаря актрисата Даяна Ханджиева в "Малки разговори".

Актрисата от "Скъпи наследници" и участничка в последния сезон на "Фермата" е определяна от зрителите и от своите последователи в Инстаграм за символ на естествената красота.

Освен като актриса във филмови продукции, Даяна се снима и като модел за различни рекламни кампании и брандове. Тя не просто успява да съхрани себе си в тези среди, но и залага на естествения си външен вид.

„Има много аспекти на това съхранение – първо ме е страх от всякакво рязане, игли и подобни остри предмети и за това. Второ може би моделът, който е най-известен и който се пробутва като еталон за красота на мен много не ми допада. Може би колкото повече интервенции има едно момиче, толкова повече губи собствения си чар и блясък, което аз не искам да губя. Предпочитам да си остана с малките несъвършенства, отколкото да стана перфектна кукла Барби.“

Даяна подкрепя естетичните интервенции, когато са необходими и когато става въпрос за дефект, който кара човека да се чувства по-непълноценен. Но е против прекаляването и излизането извън границите на естественото. Самата актриса разказва, че като е била малка, на 10-11 години, много е искала да си направи интервенция за смяна на цвета на очите - искала да станат сини. Към днешна дата тя напълно доволна от външния си вид и не планира скоро да се подлага на каквито и да било корекции.

Снимка: Евгений Милов

Въпреки нашумелите пластични операции и обработването на снимките с филтри и приложения в социалните медии, Даяна вярва, че скоро ще има бум на естествения външен вид и красота и пак ще са на мода.

Голяма роля в налагането на идеалите за красота имат самите социални мрежи. Самата тя споделя, че също е имала моменти, в които се е повлиявала от това, което вижда там.

„Започнах да се взирам в себе си. След като цял ден си скролвал перфектни лица, после има едно разочарование, което е напълно естествено и си казваш „И аз ще си направя нещо и няма да се разочаровам повече“. Да де, ама тези сигурно също не изглеждат така, просто има много добри филтри, много добър фотошоп. Вече има хиляди приложения, които украсяват снимките и ние продължава като глупаци да вярваме, че това, което виждаме е истина.“

Актрисата признава, че не отделя много време за външния си вид. Майка й даже я обвинявала, че се неглижира. Едва сега, на 27 години, е започнала да употребява дневен и нощен крем и има вече установена рутина – очна линия, спирала и малко сенки, с които да подчертае това, което природата й е дала.

Снимка: Евгений Милов

Според Даяна проблемите с външния вид на младите момичета съществуват предимно в главата им.

„Красотата е стремеж, постоянен стремеж към естетически издържано лице и тяло. Суета е вече, когато прекалиш. Суета е, когато започнеш да прекарваш прекалено много часове пред огледалото, взирайки се и опитвайки се да замаскираш нещо, което не е грешно.“

Що се отнася до актьорството, ето какво сподели Даяна за киното, кастингите и Мария Бакалова:

Добрата героиня или злодей?

„Добрата вече съм я играла. Честно казано бих опитала и другата крайност, защото мисля, че дава повече поле за изследване. Защото в същността си всички сме добри, но когато трябва да изиграеш някой лош, ти трябва да намериш зрънцето, което го е направило лош“.

Актрисата си мечтае някой ден да играе във филм, който да има поука и след време да се превърне в класика.

  • Фотографът Петър Тодорински: Еротичната фотография е нещо интимно
  • Някои го предпочитат (не)естествено: Какво промени Норма Джийн, за да бъде Мерилин Монро?
  • Д-р Елена Румянцева - как да се грижим за красотата на лицето си след 40 г.
  • Елина Кешишева: Красотата винаги е била изключително възбуждаща и вдъхновяваща за мен
  • Има ли Дженифър Анистън пластична операция на носа?
  • Трансформациите на Краля: Майкъл Джексън и операциите като отдушник
  • Джулиана Гани: Правила съм си корекции, които не са в повече, освен бюста ми, но той е емблематичен!
  • Ашли Греъм не иска да променя нищо от пищното си тяло с белези
  • Рада Якова: Перфектното лице, тяло, дори и поведение, е нещо много скучно!
  • Камелия: Промених си нослето като подарък за юбилея