Яна Борисова е няколко човека в едно - писател, пътешественик, пиар и фотограф.

Тя има две книги зад гърба си: "Дали да..." и "Врата към Бер".

"Аз не написах книга, аз написах едно писмо", казва тя за дебюта си. "Изпратих го на мъж, когото много обичам. Моят бивш съпруг. Исках да му покажа как съм се променила аз. Той я прочете много бързо, обади се и ми каза: това е твоята първа книга."

Снимка: Евгений Милов

"Изгубих се на 200 метра от хотела", разказва тя забавна случка от пътуване в Азия.

"Излязох и си търсих някаква храна. Имаше един казан, в който миеха всичко - ръце, продукти - струваше ми се, че няма да мога да пипна нищо оттук. В крайна сметка се хранех само по тези пазари, толкова е вкусно. А също е толкова люто, че сигурно всяка бактерия умира преди да стигне до теб."

Снимка: Евгений Милов

"Изключително ме впечатли как се разбират - няма мигачи, махат си с ръце, подвикват си, свиркват си, усмихват се", разказва тя за движението по пътищата.

"В един момент заваля. Изведнъж небето се отвори и се изля за 5-10 минути. Никой не спря живота си. Караха мотори, смееха се, никой не извади мотор. 10 минути след това вече бяхме сухи - толкова е горещо. Всичко, което се случваше извън мен, беше и света ми отвътре. Този дъжд беше моя собствен плач, който нямаше как да излея."

Още от Яна - гледайте във видеото по-горе, а тук вижте любимите й снимки от личния й Инстаграм:

Още епизоди на "Малки разговори" може да гледате тук: