Живка Попатанасова се присъединява към bTV Media Group, като част businessnovinite.bg през май 2022. И ако има някой, който познава света на жените, това трябва е тя, защото е водещ на видео рубриката Жените на България и вече се е срещнала с много успели и вдъхновяващи дами, чиито истории е разказала.

Интересите ѝ са в сферите на бизнеса и икономиката, международната политика, новите компании и предприемаческите идеи. Все сериозни теми, които изискват и много познание. Но тя е и жената, което обича морето, често говори за женска енергия, никога не яде сирене и дори когато работи по 13 часа, има блясък в очите.

Как една работеща жена може да запази този блясък и кой е най-мощният двигател в света на жените - разговаряме с Живка Попатанасова, или Джиджи, както я наричат близките, в подкаста "Малки разговори".  

Може да гледате разговора в канала ни в YouTube или да го слушате в Спотифай.

 "От близо година влагам цялата си душа в рубриката, която водя. За мен е важно не само да разказваме истории, но и с тях да вдъхновяваме други жени. Дали ще бъде дама, която не е намерила достатъчно увереност в себе си, или такава, която иска да промени живота си - важно е да стигнем до нея с думи и видео. Защото има цяла палитра от жени в България, които са успешни в работата си и едновременно с това много нежни и емоционални."

Историята, която най-много я е впечатлила, е за жена, която преди 9 години се влюбва в конната езда и променя изцяло живота си. Тя не само създава конна база, но и превръща язденето на коне в терапия за деца със специални потребности. 

"Към момента тя работи с над 60 семейства в България с деца със специални потребности и увреждания. Времето, което те прекарват с конете, е техният най-специален момент. Конете събуждат процеси и сетива, които, по един или друг начин, са позабавени при тези деца."

Не само емоцията обаче е важна, когато се разказва история, за да може тя да стигне до сърцата на повече хора и да ги докосне. 

"Опитвам се да бъда балансирана, но не и безразлична. Емоцията е важна, но винаги намирам и друго, за което да се хвана. Много от жените в "Жените на България" са от бизнес света. А голяма част от тях са толкова стриктни, че не допускат никакъв хаос в ежедневието си. Затова се опитвам да покажа и двете им страни - и като работещи, и в женската им, нежна същност."

Преди години Живка се вдъхновява от биографичните книги на Барак и Мишел Обама, които споделят, че понякога спят само по 3 часа на денонощие, но винаги намират време за четене. Това са часовете, в които се успокояват, за да бъдат още по-добри след това в работата си. Тази тайна за грижа за себе си споделя и тя самата. А освен четенето, в своите интервюта открива и други тайни и "хапчета за енергия". Едни от тях са пътувания до морето, посрещане на изгреви, но най-важното - добра организация на времето. 

За да организираме добре времето, задаваме бързи въпроси. Кратък блиц с Живка Попатанасова:

Най-хубавият ден?
Споделен със семейството

Най-добрите учители?
Животът

Най-голямото щастие?
Любовта

Най-добрата защита?
Търпението

Снимка: Евгений Милов

Март в Ladyzone е "Месец на майката" - без майката никой нямаше да се появи на този свят. Понякога майка можем да наречем не само биологичния си родител. Това може да е жената, която се е грижела за нас като деца; учителката, която ни е научила на най-важното в света на знанието; дамата, която е разкрила красота в живота ни, вдъхновителка, която е променила поската му към по-добро. Празнуваме всички силни, красиви и стойностни жени - наши майки, баби, сестри, дъщери, приятелки и съпруги.

Помолихме Живка да напише 3 изречения на бял лист хартия, които биха вдъхновили и дали сили на всяка жена след натоварен ден. Това ще помолим и всички други гости в подкаста ни "Малки разговори" през март. 

Какво са написали - остава тайна.

В края на месец март ще разгърнем листовете и ще споделим с вас всички тези фрази съкровища. Защото всяка жена заслужава своите (поне) 3 изречения за сила, вдъхновение и дълбока глъдка въздух.

  • Какво трябва да знаем за папилома вируса (HPV), за да се предпазим от рак на маточната шийка?
  • Новото кралско бебе в Люксембург бе посрещнато с 21 топовни салюта
  • Корина - личността, на която Михаел Шумахер се възхищава най-много в целия свят
  • Котарак за събуждане, желязна дисциплина и недоспали майки в борба със смяната на времето
  • Как най-недоносените бебета в света оцеляха
  • 1 на 1 милион: жена забременя по естествен път на 55 г. Ражда здраво бебе!
  • Преди да кажеш "гу", кажи - Louis Vuitton! Първа колекция за новородени
  • Габи в "Ергенът": Той работи за 900 лв. и ще правим бебе. Я, бягай оттука!
  • Алекс от Ергенът: Имам силно доверие само на майка ми!
  • Майка на дете с Даун: Убеждаваха ме да го изоставя. Малкото сладко човече в кувьоза!