"Аз никога няма да стъпя в тази зала!" - това е първият отговор на Габриела Стоева, когато я канят да тренира бадминтон. Години по-късно тя е трикратен европейски шампион и взвма участие, заедно със сестра си, на Летните олимпийски игри в Токио (2020).

Какво й се случва, докато върви по този път, за какво спорят със сестра си и защо по стените в дома им е имало кетчуп - гледайте в подкаста ни "Малки разговори".

Последвайте ни и в канала ни в YouTube.

Последната победа на сестри Стоеви е в Полша, където печелят златните медали на турнира по бадминтон на Европейските игри в Краков. Първа започва да тренира Стефани, а Габриела я последвала.

Родителите им категорично подкрепят решението им да се занимават със спорт.

"Майка ми имаше едно-единствено изискване - оценките ни в училище да са над 4" - споделя Габриела за началото на кариерата си.

Макар нейна партньорка на корта да е сестра й, тя е и човекът, с когото най-много спори. 

"Ние за всичко се караме - все пак сме сестри! И за една фиба ще се скараме. 23 г. сме в този спорт - живеем, пътуваме, готвим, всичко правим заедно. Опитваме се да не го показваме на корта, защото в началото много ни личеше, като се караме. Пък и противниците ни само това чакат!"

Снимка: Евгений Милов

Мачът, който никога няма да забрави в живота си, е срещу корейския отбор на Олимпиадата в Токио. И макар спортът да й е дал много, признава, че заради него търпи и много лишения. През годините с тренировки и спорт са й били забранени излизанията: "Буквално нямахме личен живот!"

Дълги години Габриела живее в Германия, в Швейцария, след което във Франция. Макар че заради състезанията е обиколила почти целия свят, признава, че не е успяла да се наслади на тези дестинации като турист. От държавите в чужбина виждала единствено летището, хотела и залата за тренировки. А след всички обиколки по света, намира най-голямото спокойствие в България. Край язовир "Доспат" прекарва най-хубавата си почивка. Но ако трябва да следва сърцето си, то винаги би я отвело край морето. 

 

 

Dolce Vita за Габриела няма бавното темпо и ленивото съзерцание, с което го описват повечето хора. Нейният живот е интензивен и започва всяка сутрин в 7:30.

Снимка: Евгений Милов

Любовта Габриела открива не само в залата, но и в лицето на мъжа до себе си. За нея той прави много романтични жестове, но най-специалната му изненада била присъствието му на Европейското в Полша. успява да я подкрепи на най-важните мачове там. 

"Подкрепата му наистина беше важна. И се радвам, че сподели с нас момента с победата!"

Европейско, Олимпиада или пътят на журналистиката, какво предстои на Габриела и кой е не биологичният брат на двете сестри - гледайте във видеото. 

Подкастът "Малки разговори" може да намерите още в официалния канал на bTV Media Group в Youtube - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify: https://open.spotify.com/show/1HDlVj0hLZUowCFVH1oqn7

Още интересно видео съдържание гледайте на LADYZONETV. 

  • Джулиана Гани от рая: Ти си тук и не ми трябва друго (СНИМКИ и ВИДЕО)
  • Рап певецът Боро Първи се ожени, Криско пя на сватбата (СНИМКИ)
  • Теодора Духовникова казва "чао" на август: Цвърчи ти кожата като цаца
  • Четирима български актьори, родени на една дата
  • За финал на лятото: Нина от "Фермата" с годишнина от сватбата и кратко море в Гърция
  • Романтичната история на Елиф и Баръш – от лимоните на Амалфи до яз. Кърджали (ГАЛЕРИЯ)
  • Приключенията на Маги от "Вълшебният керван": Пътуваме 15 г. само на автостоп - по земя и по вода (ВИДЕО)
  • Алекс Таралежков от MasterChef впечатли с “Шиш“ вeчеря на фестивала Lost Gipsy Land
  • Двойка ли са Ирина Шейк и Брадли Купър? Тези кадри ще ви накарат да се замислите (СНИМКИ)
  • Очарователно: Лятно кино за децата, къде – „пред сладоледа“