За силата на думите, за правилните въпроси, за смелостта да ги задавиш, за отдадеността в работата, която не се събира само от 8 до 17 часа... За всичко това говорим в подкаста ни "Малки разговори" с водещата и репортер на bTV Мария Цънцарова. 

Снимка: Евгений Милов

На екрана сме свикнали да я виждаме концентрирана, взискателна, неуморна и сериозна. Тук ви срещаме с една малко по-различна Мария. Тя е усмихната, забавна, естествена и с чаша от любимото си кафе. 

Слушайте разговора ни и в Спотифай. 

ИНТЕРВЮТАТА

Мария Цънцарова е една от водещите на неделното издание на „Тази събота и неделя“ и е сред най-ярките разследващи и политически журналисти у нас. Въпросите ли са по-важни обаче, или отговорите - вижте във видеото. 

"Има интервюта, в които има всичко друго, но не и разговор" - споделя ни Мария. Има обаче и други, в които се среща с толкова мъдри хора, че и е трудно да спре да ги слуша.

СПОРТЪТ

45 кг и 155 см висока, в момента Мария е отдадена на един спорт - бокса. Това е заниманието, заради което никога не пропуска тренировка и го практикува с удоволствие. Но в миналото е мечтала да стане тенисистка.

Боксът обаче й позволява да нанася удари. Според треньора й - нейните дори са силни. В бокса непозволени удари има. В журналистиката също. Но се старае да не прави такива. 

УДАРИТЕ В ЖУРНАЛИСТИКАТА

"Със сигурност във времето, в което съм пораствала в професията и съм се учила, съм допускала грешки. Но няма нито един събеседник, нито един човек, когото съм снимала по някакъв повод, когото да не мога да погледна в очите. Това, което ми дава спокойствие, е, че в никой момент не съм играла нечестно."

Тръгва без предварителна нагласа дори към хора, за които има поставени етикети в обществото. Не спира с въпросите, когато знае, че й е нужно още малко, за да стигне до истината. Но когато усети, че губи интереса и не може вече да е полезна на зрителите, не се притеснява да се откаже.

Спокойствието трудно намира място в ежедневието й. Затова се опитваме да я пренесем поне на думи в бъдещето - когато адреналинът ще е по-малко, а годините повече. 

МАРИЯ НА 65 ГОДИНИ

Бъдещето си представя на морето. Мечтае за къща от дърво и двор с много цветя, зелена трева, домати, краставици и зеле. 

В настоящия момент и в дома си обаче Мария изглежда по съвсем друг начин. "Косата ми е събрана високо, с много широки дрехи съм облечена, чувам се да казвам неща като - "Не чупи и не разливай супата по пода!"

Снимка: Евгений МиловДА, ЗАБАВНА МАЙКА СЪМ!

Признава, че общува с децата си така, както го прави и с възрастните около себе си. Синовете й са на 3 и на 5 г. Гледат както новини, така и сутрешния блок на bTV.

"По неволя!" - допълва през смях Мария. 

За какво Мария Цънцарова е с "последно предупреждение", плитка или къдрици харесва повече и какво е нейното усещане за жена - гледайте във видеото. 

Снимка: Евгений Милов

Още интересно видео съдържание гледайте на LADYZONETV.