"Приятно е усещането, че трудът ми има смисъл и значение и е видян и оценен от хората, за които всички ние даваме сърцата си, не просто работим", каза Мария Цънцарова в "Тази сутрин".

Водещата на предаването "Тази неделя" спечели наградата "Жена на годината" в категория "Медии". 

Тя признава, че чувството, когато получиш признание, безспорно е много приятно. За нея всички, които са били номинирани в категория "Медии", имат уважението на широката публика и на зрителите. 

Мария Цънцарова обича работата си и никога не идва сутрин с неудоволствие, нито с очакване работният ден просто да свърши работния ден. Споделя, че на финала на работния ден с много от колегите си просто не си тръгват, защото има още какво да се свърши. 

"Благодарна съм, че мога да правя това, което искам", казва още тя.

За успешната си работа има пълната подкрепа и на най-близките си.  

"Търпят ме - това е точната дума" - през смях споделя тя. 

Трудността в професията й идва от огромния поток от информация. Разкрива, че всеки иска да стигне до правилните хора и да допринесе повече за разбирането през разговорите и репортажите: "Няма как да е лесно това, което правим, ако искаме да стигнем по-далеч от повърхността.

Правилно зададените въпроси за Мария Цънцарова са тези, които би задал зрителят. 

"През повечето време съм зрител и следя всичко в медийното пространство. И действително си задавам въпроси от гледната точка на зрителя. Така ми хрумват най-точните. Слушането също е много важно в работата ни, не само да си се подготвил добре", споделя Цънцарова.

За новото си амплоа на водещ на "Тази неделя" споделя, че се чувства като на "своето място". 

"Все повече усещам и хората, с които го правя, като своя отбор. За мен е изключително с тях да гледаме в една посока и да разбираме по сходен начин как трябва да се случат нещата." - категорична е водещата.