„Били сме в обща компания и имахме контакт във Фейсбук, но не се познавахме много добре. В един момент започнахме да си пишем и Баръш ме покани на вечеря в ресторант. Помня добре датата – 23 юли 2020 г.“ – така започва любовната приказка на Елиф от Кърджали, която работи като адвокат в София.

Снимка: Cinematic 4

Името й всъщност е първата буква от арабската азбука. Баръш (означава „мир“) също е роден в Кърджали, но е израснал в Харманли и Хасково. Работи като финансист в световноизвестна компания, а през лятото на 2020 г. е бил в България само за месец, тъй като в онзи период е бил в дълга командировка в Лондон.

Снимка: Cinematic 4

Само три дни след онази вечеря той се връща в Англия и двамата продължават да поддържат връзка от разстояние. Предложението за брак идва на 19 август миналата година, когато са на почивка в италианското градче Равело, близо до Амалфи, царството на лимоните.

Снимка: Личен архив

„Нямах идея какво ще се случи и настоявах да сме повече време в Амалфи, а той искаше да отидем в Равело. Предложи ми в градината на вила Чимброне, защото там е заснета една от сцените във филма на Кристофър Нолан „Тенет“. Наши приятели бяха там на меден месец по същото време и ни направиха снимки“ – споделя Елиф.

Снимка: Cinematic 4

Двамата започват да мислят за сватбата още в Италия и с радост установяват, че 19 август през 2023 г. се пада в събота. При завръщането в България започват подготовката и се оказва, че е доста трудно да намериш ресторант за около 270 гости.

Снимка: Cinematic 4

„Искахме да се венчаем в Мидалидаре, но там капацитетът е за около 150 души. Спряхме се на „Главатарски хан“ край язовир Кърджали, защото и двамата сме от района, а и харесваме много Родопите. Още през септември запазихме датата“ – разказва Елиф.

Снимка: Cinematic 4

Някъде по това време избират фотографите (Cinematic 4) и диджея (Иво Стоянов), когото Баръш е харесал от сватби, на които е гостувал.

Снимка: Cinematic 4

„Срещнахме се с един от фотографите и веднага си паснахме. Уникално спокоен човек. Това е много важно, за да премине и сватбата добре, тъй като с фотографите прекарваш целия ден и ако те пришпорват, всичко става нервно“ – съветва Елиф.

Снимка: Cinematic 4

В началото на тази година тя избира и роклята. Препоръчват й ARETI, тя си харесва един модел в сайта и при пробата в магазина се оказва, че точно това е нейната рокля. За всеки случай пробва и други, но първоначалният избор се запазва.

Снимка: Cinematic 4

„Прическата и грима също ги избрах бързо. Исках да съм с прибрана коса, защото сватбата е лятна и да ми е спокойно“ – пояснява щастливата булка.

Снимка: Cinematic 4

А изборът на декорация идва от мястото, където е направено предложението за брак – Амалфи и неговите лимони.

Снимка: Личен архив

В момента Елиф и Баръш са на меден месец на Френската Ривиера. Наслаждават се на Ница, Монако и Кан, преди да се завърнат към работното ежедневие на успешни млади хора.

Снимка: Личен архив