Преди да кажете заветното „Да“, кажете „Не“ на тези грешни стъпки при подготовката на сватбения ден.

1. Не отчитате собствения си стил
Преди да започнете да разглеждате в интернет хиляди снимки от чужди сватби, помислете какъв тип тържество искате. С официално вечерно облекло в тежък ресторант или по-неформално градинско парти (може и край морския бряг). Когато направите този основен избор, планирането на детайлите става много по-лесно.

2. Купувате роклята, преди да сте избрали ресторанта
Роклята и обувките трябва да се купят след избора на заведение. Едно е да се движите и танцувате в ресторант с дебел мокет, съвсем друго е, когато сте в градина.

3. Веднага обявявате годежа в социалните мрежи
Преди да обновите статуса си в социалните мрежи, съобщете новината на най-близките си роднини и приятели. Ако не можете да се видите с тях, обадете им се по телефона. Едва след това пишете в социалните мрежи.

4. Отказвате всякаква помощ от сватбен агент
Последната седмица преди тържеството е най-стресова. Възникват неочаквани проблеми, разходи и настъпва хаос. Ако бюджетът ви не позволява агент, използвайте поне координатор, който се наема само за сватбения ден. Той ще държи връзка и ще координира работата на наетите лица (диджей, фотограф). Ще се погрижи и за доставката на букета и сватбената торта.

Снимка: iStock

5. Прекалено рестриктивни сте относно социалните мрежи
Да молите всички гости да не публикуват снимки от церемонията и партито, докато денят не приключи, е загуба на време и енергия. Хората искат да споделят емоцията на момента. На другия ден едва ли ще им е до вашата сватба.

6. Решавате да отслабнете твърде късно
Вместо да гладувате екстремно в последния месец, много по-добре да е промените храненето си поне три-четири месеца преди сватбата и да отслабвате постепенно. В повечето случаи тържеството се планира достатъчно рано.

7. Твърде голяма пауза между церемонията и партито
Не оставяйте гостите да скучаят с твърде голяма пауза между церемонията и купона. Заради загубата на време някои могат да пропуснат церемониалната част.

8. Прическа, която никога не сте носили
Това, че денят е уникален и неповторим (дай боже!), не означава, че трябва да сте с прическа, която никога не сте носили. Най-важно е да се чувствате комфортно, за да можете да се забавлявате. Не прекалявайте с лосионите и лаковете. В нощта преди големия ден не ползвайте силни маски за коса.

Снимка: iStock