Сватбата е един от най-прекрасните и щастливи дни, които двама влюбени могат да споделят. Но стресът около планирането лесно може да се превърне в пукнатита дори и в най-здравите на пръв поглед отношения и връзки. Експерти като сватбени фотографи и водещи на церемонии разкриват пред Insider кои са първите знаци, че бракът няма да просъщестува дълго, както и такива, които ясно показват, че връзката между двойката е достатъчно здрава, за да устои на времето.

  • Единият се опитва да скрие истинската цена на приготовленията

Цветята, храната, ресторантът и красивите тоалети - планирането на сватба наистина може да стопи сериозно спестяванията на младоженците. Сватбеният агент Лин Голдбърг заявява, че когато единият партньор се опитва да скрие истинската цена на приготовленията, това е почти сигурен знак, че в бъдеще ще назрее конфликт.

„Имала съм случаи, в които хората са ме молили да излъжа партньора им, че цветята или фотографът струват по-малко, отколкото в действителност и молят да платят разликата тайно, така че тяхната половинка да не узнае истинската цена. Ако има тайни, свързани с парите преди брака, много вероятно е да има такива и след церемонията“, казва Голбърг.

Снимка: iStock

  • Фотографите забелязват, когато само единият партньор е заинтересован в процеса по планиране

Сватбеният фотограф Джими Чан отбелязва, че липсата на интерес от страна на единия партньор, свързан с планирането и консултациите около снимките, определено е червен флаг в бъдещите отношения.

„Ясен знак за бъдещи неприятности – когато единият отказва да се появи на консултациите преди сватбата. Това показва липса на интерес по планирането.

  • Липсва съгласие колко да струва годежният пръстен

Бижутерът Дан Моран споделя, че се притеснява за брака на двойка, която идва да пазарува годежен пръстен, но не може да постигне консенсус относно цената му.

„Един от най-големите индикатори, че двойката няма да издържи дълго, е когато двамата дойдат заедно в офиса ми за годежен пръстен и не са на една и съща вълна относно бюджета. Нужно е да постигнат съгласие за това, преди да встъпят в брак. Прекалено много хора искат скъпо бижу, без да осъзнават, че това вече са техните пари.“

  • Двамата имат различни представи за перфектната сватба

Сватбеният фотограф Брей Оливие споделя, че ясен знак за несъвместимост е, когато двойката има напълно различни представи и виждане за перфектната сватба.

„Независимо дали е голяма или малка сватба, двойките, които се придържат към един стил около приготовленията, изглеждат по-съвсместими, сподед моя опит. Ако единият партньор иска нещо много интимно, а другият иска незабравимо парти, това е знак за различни ценности, които споделят.“

 

  • Добър знак е, когато единият нарича партньора си „най-добър приятел“

За повечето хора семейният живот не е постоянна страст и романтика, така че е много важно да можем да се наслаждаваме на компанията на половинката си, дори и в моментите, в които правим най-обикновени неща, като пазаруване, хранене, разходка. Кейтлин Станис, която професионално води церемонии и пише сватбени речи, казва, че подбора на думи е много важен.

„Щастливите двойки, с които съм работила, наричат партньора си „най-добър приятел“ много по-често, отколкото го наричат „сродна душа“. Много е важно да имаш връзка, която се основава на приятелство. Всекидневните моменти са много по-весели с твоя най-добър приятел, а бракът е пълен със забава.“

Снимка: iStock
  • Как двойките се справят с проблемите в сватбения ден показва колко щастливи ще са в бъдеще

Сватбеният фотограф Нина Ларсен Рийд казва, че един от най-големите индикатори за бъдещето и щастието в един брак е как двойките се справят с инциденти и непредвидени ситуации по време на големия ден.

„Смятам, че най-големият знак дали двойката ще пребъде, е как се справя с проблемите заедно. Когато нещо неочаквано се случи на сватбения ден, всеки иска да е сред двойките, които ще се изсмеят и ще останат спокойни, а не от тези, които започват да се обвиняват един друг.“

  • Бъдещите младоженци, които прекарват по-голямата част от сватбения ден разделени, няма да ги бъде

„Може и да изглежда прекалено очевидно, но е много важно двойките да искат да прекарат времето заедно в сватбения си ден. Веднъж имах една булка, която искаше двойно повече време за нейни снимки, отколкото за снимките със съпруга й. Не издържаха дори и година. И ако не мога да уловя двойката заедно, защото те през цялото време се мотаят с приятели или семейството, не мога да си представя, че връзката им ще издържи дълго“, казва фотографката Нина Ларсен Рийд.

Снимка: iStock

  • Оценяването на това, че половинката е различна, е положителен знак

Предбрачният съветник Хоуп Мърлис споделя, че един от най-обещаващите признаци, който тя търси в бъдещите съпрузи, е желанието да се оценяват като личности, а не да считат другия за продължение на себе си.

„В успешните двойки единият се интересува от това какво прави другият, от какво се вълнува и се уверява всеки път, че комуникацията между тях е силна.“