В най-щастливия ден от живота си Натали Нилсън казва "Да", облечена в роклята на баба си. В нея тя се е омъжила за дядо й преди 75 години. Интересното е, че и майката на Натали също се омъжва в тази рокля. 

Бялата сватбена рокля, в която се омържват три поколения жени, е с класическа кройка - много обем в долната част, съставена от 5 пласта. Но дали само това я прави така искана за този специален ден?

Натали и нейният съпруг се запознават през 2008 година на круиз в Мексико, споделя тя в интервю за Insider.

Тя пътува с цялото си семейство, за да празнуват годишнина от сватбата на баба й. Няколко години по-късно бъдещият й съпруг и праща дълго любовно писмо точно в деня на Свети Валентин, в което й обяснява чувствата си. Сватбата им е 10 години по-късно. Във всеки сватбен магазин, в който тя пробва рокля, е с майка си и със сестра си. Харесва доста неща, но никое достатъчно, че да поиска да бъде с него в тържествения ден. Един ден майка й просто казва

Знаеш ли, че сватбената рокля на баба ти е в гардероба?

Баба й се омъжила през 1955 г. Роклята е на Bonwit Teller - луксозен универсален магазин в Ню Йорк, основан от Пол Бонуит през 1895 г. на Шесто авеню и 18-та улица. Дамското облекло там е от висок клас във време, когато много от конкурентите му снижават качеството и цените. Майката на Натали се била омъжила в същата рокля на сватбата си през 1984.

Като малка обличала роклята от сватбата на майка си и мечтаела да се омъжи в нея, но приключила с тези мечти на 12 години. Сега искала да се облече в нещо по-модерно - рокля от две части или дори гащеризон. Искала дреха за сватбата си, която да я отдалечи от традицията на майка й и баба й. Пробвайки рокля след рокля в магазините обаче, се отчайвала все повече и накрая решила все пак да пробва старата рокля. И то просто била като излята по нея. Нямала нужда от никакви корекции, освен да бъде почистена. С времето роклята била станала повече в цвят слонова кост, отколкото бяла, каквато била, когато я обличала баба й. Трябвало да внимава с обличането на роклята, защото тя била вече почти на 60 години. Шевовете и плата били особено длеикатни. 

Фактът, че избира да облече точно тази рокля, не учудва баба й. 

Това е рокля на Bonwit Teller, така че тя наистина се гордееше с нея - както и трябва да бъде. Кройката е на мода от повече от 60 години.

Натали има няколко съвета към бъдещите булки - "Омъжете се в семейна рокля, ако имате. Модните трендове идват и си отиват. Имаше голям шанс да облека нова, модерна и скъпа рокля на сватбата си. Но никога няма да съжалявам, че нося нещо толкова класическо и вечно, като тази рокля."