„Трудно е да се правят филми и трябва да даваш най-доброто от себе си. Трябва да спазваш работна етика. Не искаш да работиш с хора, на които не им пука или които се държат като луди на снимачната площадка. Кому е нужно това? Животът е твърде кратък“, каза един от най-добрите американски актьори Робърт де Ниро, който вчера отпразнува 80-ия си рожден ден.

Снимка: Getty Images

Роденият в Ню Йорк актьор е изиграл толкова много майсторски роли на големия екран, спечелил е толкова много признания и е спечелил толкова много награди, че би било невъзможно името му да остане извън списъка на най-добрите киноактьори в света.

Снимка: Getty Images

Той акцентира върху филмите, които прави с режисьора Мартин Скорсезе, като „Шофьор на такси“, „Разяреният бик“, „Добри момчета“, „Казино“.

Снимка: Getty Images

Актьорът прилага отличните си актьорски умения и в няколко романтични комедии през втората половина на кариерата си. Дори и в поддържащи роли той е впечатляващ, както в „Джаки Браун“ на Куентин Таратино.

Въпреки че навърши 80 години, известният актьор не дава признаци да се оттегля от актьорството. През октомври по кината ще тръгне новият му филм "Убийци на цветната луна" - 11-ата му съвместна продукция със Скорсезе, пише още БГНЕС. Филмът получи деветминутни овации по време на световната си премиера на фестивала в Кан.

Снимка: Getty Images

Вижте повече за Робърт де Ниро в следващото видео: