За втора поредна година bTV Media Group ще посвети голяма част от своето ефирно, радио и дигитално съдържание на темата за отговорно поведение към околната среда.

Тазгодишното издание на ESG инициативата „Зелената седмица“ ще се проведе в периода 17 - 23 юни под мотото „Отговорни към природата заедно“. Кампанията е част от социалния бранд „Добрият пример“, с който медийната група насочва вниманието към устойчиви практики в грижата за природата.

По време на „Зелената седмицата“ различните тв и радио предавания и дигитални платформи ще предоставят на своите зрители, слушатели и потребители информация за различни аспекти от живота, влияещи на климата, ще споделят полезни истории и информация как заедно да намалим въглеродния отпечатък в ежедневието си.

Журналистическите материали и разработки ще бъдат посветени на теми като опазване на биоразнообразието, почистването на водните басейни и природни местности, природосъобразна и здравословна храна, рециклиране, както и повторната употреба на материали от бита, използването им по различен начин или с ново приложение, колко е важно озеленяването и още много други. В рамките на „Зелената седмица“ каналите на bTV Media Group също ще предложат специални тематични игрални и документални филми, посветени на темата за отговорно отношение към природата.

Служителите на bTV Media Group, част от голямото семейство на CME с общо над 3350 служители и тази година ще се включат в инициативата „Зелената седмица“ и ще споделят пред и зад камерите и радио-микрофоните своите лични ежедневни действия, с които допринасят за смекчаване на климатичните промени. „Зелената седмица“ на CME достига до 50-милионна телевизионна, радио и дигитална аудитория, като освен в България, инициативата се реализира в Чехия, Словакия, Словения, Хърватска и Румъния…..

Новата инициатива на bTV Media Group - „Зелената седмица“, вече е носител на редица награди и отличия от престижни конкурси, посветени на зелената тема.

  • Ганка от "Сървайвър" е очарована от града на Човека с щастливите обувки (СНИМКИ)
  • Евгени Генчев от "Ергенът" на 35: Не исках парти, а да съм сред природата (СНИМКИ)
  • Откриха микропластмаси в човешки пениси
  • „Зелената седмица“ на bTV Media Group през погледа на LadyZone
  • Чудесата на народната медицина и 5 от най-лековитите билки в България
  • Това растение се среща само в Белово и никъде другаде по света! (СНИМКИ)
  • Дънките - колко пъти трябва да ги носим, за да не вредим за околната среда? (СНИМКИ + ВИДЕО)
  • „Да изчистим България заедно“ на 14 септември - под надслов „Да преобърнем играта!“
  • Арнолд Шварценегер призова: Спасете децата, планетата и бъдещето ни (СНИМКИ + ВИДЕО)
  • 5 екосъобразни начина за почистване на килима