Една от основните части на тоалета на кралската булка е сватбената тиара. Когато се омъжва за принц Чарлз обаче, Камила не носи такава. Защо?

На кралската сватба на 9 април 2005 г., в ролята на булката Камила сменя два нетрадиционни тоалета. Те са по дизайн на Анна Валентин и Антония Робинсън - кремава копринена рокля от шифон с подходящо палто, както и бледосиня рокля от шифон с дълъг ръкав и бродирано със златно палто. И двата тоалета херцогинята завършила с шапки от Philip Treacy.

 

Причините да не носи сватбена тиара са две.

Първата - това не е първият брак на Камила. Не е първи и за Чарлз. 

Снимка: Getty Images

Преди това тя е била съпруга на майор Андрю Паркър-Боулс. На сватбата си с него през 1973 г. носи сватбена тиара. Тя е инкрустирана с диаманти и е семейна ценност, наследена от баба й. 

Втората причина е, че Чарлз и Камила не провеждат церемонията си в църква.

Докато в първия си брак Камила се появява на католическа служба в гвардейския параклис в Лондон, то с принц Чарлз имат гражданска церемония в Уиндзор. След това ги благославят в параклиса "Сейнт Джордж".

Въпреки че на сватбата си тя не слага тиара, носи такъв аксесоар, когато отива на посещение в Бъкингамския дворец през 2015 г. Тогава я съчетава с обеци с диаманти и перлено колие на 4 реда. 

Снимка: Getty Images

Тиарата е един от любите аксесоари на Кейт Мидълтън. А нейната дъщеря Шарлот се очаква да сложи първата си тиара също на сватбата.