На официални събития принцесите и кралиците носят тиари. Но не и преди определен момент от живота си. А кога ще видим 5-годишната Шарлот, която е второ дете на престолонаследника принц Уилям и съпругата му Кейт Мидътън, да носи първата си тиара?

Категоричен отговор на този въпрос не може да бъде даден, защото писани дворцови правилa по темата няма. И все пак е много вероятно принцесата да носи тиара за първи път на сватбата си. Кралският етикет отново не е единодушен в това отношение, но ако съдим по майката на Шарлот и леля й Меган Маркъл – то първият й звезден момент с кралското бижу ще е именно по време на венчавката. Двете носеха тиара за първи път именно по време на сватбите си съответно за принц Уилям през 2011 година и за принц Хари през 2018 г.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Трябва да бъде отбелязан фактът, че и двете херцогини не бяха родени в кралското семейство и придобиха титлите си след брака. Принцесите Юджини и Беатрис от друга страна, които са родени със синя кръв във вените си, също никога не са забелязвани да носят тиара преди да се омъжат. И двете бяха с приказни бижута на главите си в сватбения ден, заети от личната колекция на кралица Елизабет Втора. Юджини се омъжи през октовмри 2018 година, а Беатрис каза да на любимия си преди месец на тайна церемония. Съществува обаче една голяма разлика между Шарлот и двете принцеси – докато дъщерята на Уилям и Кейт и работещ член на кралското семейство, двете сестри не се считат за такива.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Съществува и възможност да видим чаровната Шарлот с тиара малко по-рано от сватбата й. Единствената дъщеря на кралица Елизабет Втора – Ан, слага за първи път бижуто, когато е на 17 години и още веднъж за 21-ия си рожден ден. Това също е възможна традиция, която младата принцеса да последва.

Работещите членове на кралската фамилия от женски пол носят тиари и по време на официални събития. Не е изключено Шарлот като дъщеря на Уилям и внучка на Чарлз да трябва да носи украшението, придружавайки ги на вечери, балове и визити.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos