Принцеса Шарлот е може би най-известната млада дама със синя кръв в света. Тя е второ дете и единствена дъщеря на херцозите на Кеймбридж – Кейт Мидълтън и принц Уилям. Има по-голям брат – 7-годишният принц Джордж, както и по-малък – 2-годишният принц Луи. Докато двамата й братя се очаква да получат титлата херцог в бъдеще, Шарлот няма да бъде удостовена с титлата херцогиня.

Шарлот като бебе по време на кръщенето си. (Getty Images)

Като повечето членове на британското кралско семейство, титлата й ще се промени, когато тя порасне. Въпреки това младата принцеса няма да стане херцогиня – или поне не по наследствена линия.

Сегашната й титла е Нейно кралско височество принцеса Шарлот от Кеймбридж и тя е четвърта по ред в линията за унаследване на трона след дядо си принц Чарлз, баща си принц Уилям и брат си принц Джордж.

Към момента обаче титлата херцог е запазена само за потомците на монарха, които са от мъжки пол. Ето защо нейните братя един ден ще бъдат херцози, а Шарлот въпреки високия си и неоспорим кралски статус, няма да бъде удостоена с тази чест.

Getty Images

Все пак има начин тя да стане херцогиня – трябва да се омъжи за херцог.

Братята й Луи и Джордж пък ще получат титлата, ако или когато се оженят. Същото се случи с нейния баща Уилям и с чичо й Хари, които станаха херцози съответно на Кеймбридж и Съсекс, след като се ожениха.

Въпреки че 5-годишната принцеса не се очаква да стане херцогиня, я чака друга титла, която е много вероятно тя да получи, когато баща й стане крал в бъдеще. Тя може да стане Princess Royal – титла, която в момента принадлежи на принцеса Ан – единствената дъщеря на кралица Елизабет Втора. Princess Royal обикновено, но не автоматично, се дава от монарха на нейната или неговата най-голяма дъщеря, а в случая – единствена.

Кръщенето на принц Луи. (Getty Images)