Кралица Елизабет е родена на 21 април, но тъй като тогава времето не е много стабилно, пищният военен парад в нейна чест винаги се провежда през юни. Парадът с 260-годишна история, чието име е Trooping the Colour, е характерен с шествието от каляски, в които се возят членовете на кралското семейство.

В първите години от своя живот престолонаследниците не се возят в каляските и се появяват направо на балкона в двореца Бъкингам.

Наблюдателите на кралския живот припомнят, че принц Уилям се е возил за първи път път в каляска през 1987-а, няколко седмици преди да навърши пет години. В момента неговите по-големи деца принц Джордж и принцеса Шарлот са на 6 и 5 години. Точно затова светските фотографи очакваха с такъв интерес Trooping the Colour.

Принц Уилям през 1987 г. в една каляска с майка си Даяна (1961-1997) и прабаба си, кралицата-майка (1900-2002)
Снимка: Getty Images

Е, за снимки на децата в каляските очевидно ще трябва да почакаме още една година. Този път военният парад ще е по-скромен и дори няма да бъде пред Бъкингам, а в двореца Уиндзор, където 94-годишната кралицата и 99-годишният й съпруг принц Филип са в изолация от 19 март. Освен това церемонията на 13 юни няма да е достъпна за гражданите, които искат да поздравят монарха.

През юни 1989 г. в шествието участва и 4-годишният принц Хари
Снимка: Getty Images

При нормални обстоятелства в парада участват 1400 военнослужещи, 200 коне и 400 музиканти.

Снимка: Getty Images