Неотдавна актрисата от „Чародейки“ Алиса Милано сподели, че се е заразила с коронавируса. Тя е имала много тежки симптоми и е започнала да се оправя, но някои от проблемите продължават. Тази седмица тя сподели видео, в което се вижда, че косата ѝ пада, което, според нея, се дължи именно на болестта.

„Просто исках да ви покажа колко много коса ми пада в резултат на COVID-19“, казва тя във видеото, след което се сресва и показва косата, която остава по четката. Накрая завършва с думите: „Всичко това е само от едно ресане, заради COVID-19. Носете си маските!“

След като за пръв път е усетила симптомите, Милано си е направила няколко теста и резултатът всеки път е бил отрицателен. Въпреки това болестта е продължавала да се задълбочава:

„Всичко ме болеше. Загубих обоняние. Все едно слон беше седнал на гърдите ми. Не можех да дишам. Не можех да задържам храна. Отслабнах с 5 килограма за 2 седмици. Бях объркана. Ниска температура. И главоболието беше ужасно. На практика имах всеки симптом на COVID.“

Снимка: Getty Images

В крайна сметка, макар тестовете да не са открили следи от коронавирус, е било установено, че в кръвта ѝ има антитела, което доказва, че актрисата наистина е била заразена с опасния вирус, но го е преболедувала. По тази причина Алиса Милано е убедена, че броят на заразените всъщност е много по-висок.

Всъщност част от симптомите продължават да ѝ създават неприятности. Освен косопада, тя понякога усеща затруднения да диша и дори веднъж ѝ се е наложило да отиде в спешното отделение.

Актрисата призовава почитателите си да бъдат внимателни: Този вирус е отвратителен. Моля ви, приемайте го сериозно“.