Понякога жестовете имат много по-голям отзвук от думите, които изричаме. А силата на социалните мрежи е неоспорима, особено ако си известна личност. Моделът Бела Хадид се присъедини към десетките знаменитости, които призовават да носим маска като превенция срещу коронавируса. Нейният начин обаче включва среден пръст и гневни думи.

23-годишната американка използва Инстаграм, за да изрази въмущението си срещу органите на реда в Ню Йорк, които очевидно не носят задължителните маски за лице. В Story моделът показа снимка, на която ясно се вижда вдигнат средният й пръст – категоричен знак на неодобрение срещу тези, които трябва да дават пример.

Снимка: Instagram

„Здравейте на всички полицаи от Ню Йорк, маските са за безопасността на всички, а не само за вашата.“

Бела сподели още една подобна снимка, с която сочи нехайните полицаи със стрелки.

Снимка: Instagram

Причината по-малката от сестрите Хадид да е толкова гневна се крие в нейната по-слаба имунна система заради лаймската болест, от която страда тя.

В началото на пандемията Бела се беше изолирала във фермата на майка си Йоланда в Пенсилвания, но моделът вече е в Ню Йорк, за да поеме отново работните си ангажименти на подиума.

„Има много какво да учим и какво да направим, но чувствам, че с правилните хора модата може да промени всичко“, заявява Бела в интервю за списание „Ел“ по повод новите предизвикателства, породени от разрастващата се пандемия от коронавирус.