Туристът, който загина на 2 януари в района на връх Жълтец в Стара планина, е 45-годишният Тодор Желязков. Той е диджей и е известен на мнозина с артистичното си име DJ Emotion.

Тодор и негов приятел посрещат Нова година на хижа Тъжа. В новогодишната нощ той пише във Facebook „Наздраве на всички!“, след което много приятели започват да му пожелават здраве и успехи.

Един от тях коментира „Наздраве... Тъкмо мислех, че ще те видя утре на Безбог“ (в Пирин – бел.ред.), а Тодор отговаря „Наздраве! Малко разнообразие тази година. Преди седмица бях горе. Здраве и късмет ви желая от сърце!“

На 1 януари следобед Тодор Желязков е на връх Ботев и публикува във Facebook видео с първия залез за 2021 г., оказал се последен в неговия живот.

„Първият залез. Съжалявам за звука, ама вятърът не прощава. За много години!“

Последният текст, който DJ Emotion пише във Facebook, е от 1 януари 20:38 ч. Той отговаря на едно от много пожелания за новата година с „За много години! Здраве преди всичко“.

Вчера вечерта популярният DJ Dian Solo от DEEP ZONE Project написа в социалната мрежа:
"С насълзени очи успях да разровя архива и намерих това ценно видео от DEEP ZONE партито ни в club Indigo (Sofia) в зората на Техно / Рейв културата в България. Не знам дали знаете, но DJ Emotion бе част от създаването на DEEP ZONE движението, в което група диджеи (Emotion, Deep George, Tony MC, Vili, Tedy и аз) организирахме масови партита в нестандартни места (изоставени спортни зали, "Юнашки Салон", под Аспарухов Мост, клубове и др.), събирахме хиляди хора и пускахме любимата си електронна денс музика. Набутвахме се (губехме) с пари, но продължавахме с неистов ентусиазъм. Имахме страхотни моменти и спомени!
Радвам се, че съдбата ме запозна с Тошко - DJ Emotion и имах честта да работя рамо до рамо с него дълги години. Той е страхотен човек и душица... и не на последно място - DJ с ГОЛЯМО D.
Не мога да повярвам, че няма да мога да го видя отново - поне в този Свят.
Ще ни липсваш много, братле!
Мир на душата ти!"

А какво споделиха приятели на Тодор от Варна пред камерата на bTV – вижте тук:

Тук можете да чуете някои от музикалните проекти с участието на DJ Emotion.