Ако търсите начин да се измъкнете на някое специално местенце с любовта на живота си, тук сме селектирали 10 от най-добрите места в Европа за целта.

Finca Cortesin, близо до Марбея, Испания

Едва ли ще има двойка, която да не се влюби в този впечатляващ курортен комплекс, разположен в един от най-спокойните райони на Средиземноморското крайбрежие в общината на живописния град Касарес, само на километър и половина от плажа и с лесен достъп по магистралата от международните летища на Малага и Гибралтар. Finca Cortesin е разположен на имот с площ от 215 хектара, 150 от които са зелени площ, където се намира и едно от най-добрите голф игрища в Испания.

Crafty Camping, Дорсет, Великобритания

Друго си е да се събудиш в ръчно изработена юрта! Ако искате така да започне деня ви, изберете да посетите Crafty Camping, разположен в магическата гориста местност на Западен Дорсет във Великобритания и предлагащ романтично бягства за тези, които търсят различната почивка. Комплексът има сауна юрта, фурна за пица на жар и предлага риболов на пъстърва в близкото езеро. В същото време всеки може да се насладите на уединението и спокойствието на собствената си частна юрта, която е с огнище, барбекю, хамак. Crafty Camping е отворен през цялата година и е толкова романтично свеж през зимните дни, както и през летните вечери.

Torre Scilano, Пиуро, Италия

На върха на хълм, заобиколена от лозя, се извисява очарователната "Torre Scilano" (Кулата Сцилано) – магическа и романтична алпийски хижа (или по-добре кула), разположена по протежение на велосипедния маршрут "Bregaglia", чийто фон е впечатляващия водопад "Acquafraggia". Мястото е не само природна красота, но има и от историческа стойност. Не далеч са езерото Комо и неговите красиви села, известните ски курорти Сен Мориц и Мадесимо и изобилието от пешеходни и велосипедни пътеки.

JK Place, Капри, Италия

JK Place е разположен на скала над Марина Гранде с панорамна гледка към залива на Неапол и Везувий в далечината. Това ултра-шик бягство от реалността е идеално за двойки, предлагайки басейн, спа център, достъп до плажа, бар и изобилна средиземноморска кухня. Отпийте Bellinis докато релаксирате на терасата, хипнотизирани от гледката на сините води на залива, или се насладете на романтична вечеря на свещи с вашата любов.

Quartier Delacroix, Париж, Франция

Как по-добре да отпразнувате любовта си, от събуждане в апартамент в сърцето на Париж, разположен в сграда до най-добрите магазини, кафенета и горещи точки във френската столица. Високите тавани на апартамента, френските прозорци от земята до пода и топлите нюанси на слонова кост и бежово дават усещане за пространство и светлина. Френските декоративни щрихи тук са в изобилие, не липсва и автентична мраморна камина, удобни дивани, както и изглед към улицата, което добавя необикновен чар. Най-ценният актив на Quartier Делакроа обаче е неговата локация на една от най-желаните и модерни улици на левия бряг на Сена. Богатствата на този велик град – исторически, художествени, архитектурни, модни и кулинарни – буквално са на прага ви.

Очаквайте втора част на най-добрите места в Европа за влюбени двойки!