Серина Уилямс и Шарапова смениха тенис ракетите и маратонките и се появиха на най-голямото модно събитие MET GALA със зашеметяващи рокли. И бяха повече от впечатляващи!

СЕРИНА УИЛЯМС - ЗЛАТНА ОТ ГЛАВАТА ДО ПЕТИТЕ

Да, това беше Серина Уилямс в роклята на Balenciaga. Тенис звездата се появи в зашеметяващ ансамбъл, който зашемети фенове и фотографи на  червения килим. Изборът ѝ на рокля допринесе за цялостния блясък на събитието, демонстрирайки безупречния ѝ стил и моден усет.

Това беше нейната интерпретация по темата "Градината на времето". Дрескодът тази година е  концепция, вдъхновена от едноименния разказ на Джей Джи Балард от 1962 г. и изследва неразривната връзка между времето и природната красота.

 

Уилямс избра да се облече буквално като спортен трофей в позлатената рокля с металически ефекти, изработена по поръчка от Balenciaga couture. Уникалното златно произведение имаше два шлейфа, стигащи до земята. Единият се спускаше зад рамото ѝ, а другият - от страничен разрез на краката. 

Звездата акцентира върху нокаутиращата си визия с няколко черни елемента, включително дълги ръкавици, прозрачен чорапогащник и обувки на токчета. Допълни тоалета си с няколко бижута на Messika - от чифт обеци до блестящ пръстен.На миналогодишната Мет Гала Уилямс обяви втората си бременност, като показа бебешкото си коремче в изискана черна рокля от Gucci. 

МАРИЯ ШАРАПОВА И МЕКОТАТА НА РАЗЦЪФНАЛИТЕ ЦВЕТЯ

"Исках да съчетая идеите за спящата красавица, градината на времето и деликатността на флоралните елементи в една рокля от висшата мода" - това казва за тоалета на тенисистката дизайнерът Прабал Гурунг.

Дизайнът на роклята на Мария Шарапова е вдъхновен от яркостта и мекотата на цветята, които разцъфват и вдъхват нов живот. За роклята е използван органичен памук, който в началото се дели на ленти, след което отново се съединява. 

Снимка: Getty Images

На първоначалната си скица рокля на Шарапова е била с цвят на нарцис и с много обем и твърдост в долната част. Впоследствие я оставят да пада естествено. 

Шарапова допълва тоалета си с бижута Chopard. Това е четвърта поредна поява на Met Gala на тенисистката.