Сeрина Уилямс e носила общо три красиви рокли на сватбата си през 2017-а, но официалната дреха на стойност 3,5 млн. долара заменя за къса и удобна пола, съчетана с маратонки, пише "Пийпъл" и разказва историята на роклите.

Преди сватбата си тенисистката е потърсила моден съвет от Анна Уинтур. Тя е насочила към Сара Бъртън от модната къща на Александър Маккуин. Същата дизайнерка създаде емблематичната дантелена рокля на херцогинята на Кеймбридж за сватбата ѝ с принц Уилям. 

Пред американското издание на "Vogue" Серина споделя, че се е влюбила в рокля, която била напълно различна от тази, която някога си е мислела, че ще избере като булка.

Най-силното желание на Серина било да носи дълга пелерина.  

"Чувствах се като принцеса!" - споделя по-късно тенисистката.  

Тя съчетава пелерината с бижута, за които се предполага, че са на обща стойност 3,5 милиона долара.

За първия си сватбен танц обаче Серина е заменила скъпата дълга рокля с къса пола с пера.

На споделения клип от младоженците се вижда, че тенисистката е с токчета с каишки. 

По-късно обаче тя дала приоритет на комфорта си и заменила официалните обувки с маратонки Nike, инкрустирани с камъни. 

Другата рокля, която носи, е "Версаче".

За изработването й Донатела Версаче издава, че без почивка са работили пет шивачки в продължение на 1500 часа.

Серина и Алексис се сгодиха през декември 2016 г. в Рим. Точно това е мястото, на което са се срещнали за първи път. Там са посрещнали и дъщеря си Олимпия, малко преди сватбата им през 2017 г.

Датата на сватбата - 16 ноември, е била избрана умишлено, за да се отдаде почит на покойната майка на младоженеца, която е починала девет години по-рано.

"Това е нейният рожден ден и искахме тя да присъства по този начин на сватбата. Очевидно е, че ни се искаше тя да е на празненството и изборът на нейния рожден ден за дата на сватбата беше хубав начин да се уверим наистина е така."