Парис Хилтън ще издаде първите си мемоари, в които звездата разказва за "опасното си пътуване през сексуалната политика преди #MeToo и израстването си в очите на обществеността като наследница.

41-годишната звезда ще дебютира с автобиографията си "Парис: Мемоари“. В нея се описва "пътят на звездата към мира" след бурните й тийнеджърски години, в което е изпратена от родителите си мултимилионери в пансион за проблемни тийнейджъри в Юта. В мемоарите ще бъде описано и предполагаемото сексуално насилие над Хилтън в училището Provo Canyon, където тя прекарва 11 месеца, когато е на 17 години.

Снимка: Getty Images

От издателство Dey Street Books заявяват: "Парис Хилтън е готова да направи равносметка, да постави всичко в контекст и да сподели историята си със света. Мемоарите разчупват всичко, което си мислехме, че знаем за една знаменитост, като ни връщат към привилегированото детство и тийнейджърски бунт, който предизвиква паническото - и опасно - решение на родителите ѝ да я изпратят далеч. Парис ще разкаже за опасното си пътешествие през сексуалната политика преди #MeToo с грация, достойнство и точното количество дързост. Мемоарите на Парис обещават да предоставят интимни и неочаквани разкрития за личността и персонификацията, цената на това да си млад и непокорен и сложността на това да проявиш мечтите си, след като си видял как част от теб изчезва“.

Споделяйки корицата на книгата днес, Парис пише: "Толкова съм развълнувана да споделя с вас корицата на новата ми книга "Парис: Мемоари", която ще излезе през март! Налична е за предварителна поръчка навсякъде, където се продават книги. Тази книга се подготвяше дълго време и най-накрая се чувствам готова да споделя някои от най-личните си истории досега“.

Парис е най-голямото дете на хотелския магнат Ричард Хилтън и съпругата му Кати. В детството си е диагностицирана със синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (СДВХ), а през 2007 г. публично разкрива състоянието си. Преди това тя е наричала състоянието си "суперсила", като е казвала: "Аз съм творческа личност. Умът ми винаги е в движение. Винаги мисля за нови начини да правя бизнес. Мисля, че това ми дава този устрем и предимство, от които се нуждаех, за да успея. То може да бъде суперсила, ако се развива по правилния начин!“

През тийнейджърските си години дивите ѝ изяви в нощни клубове и на лъскави събития я категоризират като светска дама, преди да се прочуе през 2003 г. в риалити шоуто "Обикновен живот" заедно с най-добрата си приятелка Никол Ричи.

Снимка: Getty Images

След неуспешни опити в поп музиката и актьорството и скандал със секс запис, тя прави доходоносна кариера като диджей, участва в риалити предавания, развива множество бизнеси - а подготовката за сватбата ѝ с 41-годишния Картър Реум през ноември е описана в предаването на Peacock "Влюбената Парис".

Състоянието ѝ се оценява на 300 млн. долара и е изградила империя за милиарди долари. Парис е разработила втората най-успешна линия парфюми за знаменитости за всички времена, отстъпвайки единствено на Лиз Тейлър, и наскоро пусна на пазара 29-ия си аромат Love Rush.

Миналия месец Парис заяви, че е била сексуално малтретирана, след като е била принудена да се подложи на преглед на шийката на матката, извършен от служители в училище "Прово Каньон" в ранните сутрешни часове". Риалити звездата заяви, че детството ѝ е било "откраднато" от предполагаемото малтретиране в училището, където е прекарала 11 месеца, когато е била на 17 години, пише още БГНЕС.

Вижте повече за Парис Хилтън в следващото видео: