Бритни Спиърс официално приключи делото за попечителство с баща си Джейми Спиърс. Въпреки че настойничеството бе прекратено още през 2021 г., съдебното производство по този казус приключи едва сега. Според TMZ съдът е решил Бритни да плати съдебните разноски на баща си в размер на 2 млн. долара, докато тя няма да получи нищо.

Близки източници до певицата отбелязват, че това я е вбесило. Медиите твърдят още, че самата Спиърс е похарчила над 4 млн. долара за адвокати.

След като е напуснала съдебното заседание, Спиърс - според информация на "Дейли мейл" - си е тръгнала в компанията на бившия затворник Пол Ричард Солиз, с когото и преди това е била виждана заедно. Певицата е счупила и предното стъкло на колата си.

Бритни Спиърс попадна под опеката на баща си през 2008 г. след нервен срив, дължащ се на пристрастяване към алкохол и наркотици.

Както самата тя каза по-късно, семейството й е нарушавало правата й по време на настойничеството и я е малтретирало, като напълно е контролирало живота и финансите й. Спиърс призна, че й е било забранено да забременява и дори е била принудена да си сложи спирала.

„Искам да мога да се омъжа и да имам дете“, каза тя по време на изслушване за попечителство през 2021 г., като заяви, че баща й е забранявал да го прави. Когато Бритни беше под попечителство, феновете бяха много притеснени за нея и поискаха освобождаването на певицата от него. Притесненията им обаче не стихнаха, след като тя бе освободена от настойничеството на родителя си. 

Миналото лято тя се разведе със съпруга си Сам Асгари след година брак, след което започна да се забелязва в компанията на различни мъже, а в Инстаграм публикува видеа, на които танцува гола, пише още БГНЕС. Самата Бритни не реагира добре на опитите на феновете да разберат как се чувства и помоли да не се бъркат в личния й живот.