Меган Маркъл и принц Хари са най-фотогеничната кралска двойка според от експерти по фотография.

Именно на това те дължат популярността си.

Двойката има около 2,4 милиона хаштага в Instagram, което е почти 7 пъти повече от средното за всички останали кралски двойки. Проучването, проведено от експертите по фотография Printique, и анализира хаштаговете, използвани в Instagram, на 24 от най-популярните кралски двойки в света.

Снимка: Getty Images

Говорител на фотоагенция Printique споделя, че принц Хари и Меган Маркъл са основно кралско вдъхновение, когато става въпрос за романтика.

"Те непрекъснато доказват, че животът в светлината на прожекторите не може да съответства на техните приоритети за любов и щастие. Меган Маркъл е една от най-влиятелните жени в света днес. Двамата с принц Хари имат силно и трайно онлайн присъствие. Те имат потенциала да предизвикат истинска промяна чрез филантропската си дейност и желанието си да направят света по-добър. Хари и Меган вече не заемат официални длъжности в кралското семейство. Ясно е обаче, че те, както и принцеса Даяна, са кралски особи по дух и са обичани по целия свят.", цитира marieclaire.ru.

Сегашният акаунт на двойката от - @archewell_hm, в който се публикуват новини за проектите и други дейности на двойката, има над 66 000 последователи.

За сравнение:

  • страницата на Нейно Величество @theroyalfamily има 10,3 милиона последователи
  • страницата на Кеймбридж @dukeandduchessofcambridge - 13,2 милиона последователи
  • страницата на принца на Уелс @clarencehouse - 1,5 милиона последователи

Хари и Меган участват активно в телевизионни предавания и подкасти и популяризират новата си страница, предизвиквайки вълни от интерес.