Малко хора са преживявали през целия си живот толкова голяма трансформация, колкото Меган Маркъл само за 10 години. Между 30-ия си и 40-ия си рожден ден младата американка получи роля в успешен телевизионен сериал, омъжи се два пъти, стана херцогиня, стана майка, раздели британския народ на две, разклати устоите на монархията и замина за Северна Америка, за да сключи договор с „Нетфликс“ за стотици милиони.

Нека съвсем накратко да проследим това невероятно пътуване

Меган Маркъл на 30 – „Костюмари“ и първи брак

Снимка: Getty Images

През 2011 г. Меган Маркъл става звезда, благодарение на ролята си в американския сериал за адвокати „Костюмари“. Успешният сериал се излъчва в продължение на 10 години и си спечелва милиони почитатели, а покрай него и красивата Меган.

Малко след началото на излъчването на сериала, Меган Маркъл се омъжва за пръв път. Актрисата става съпруга на продуцента Тревър Енгелсън, с когото по това време излиза вече от 7 години.

Първият съпруг на Меган Маркъл
Снимка: Getty Images

След по-малко от две години брак, Енгелсън и все по-популярната Меган Маркъл обявяват намерението си да се разделят и окончателно приключват с развода през август 2013 г. когато Меган е на 32 години.

Меган Маркъл на 35 – мода и принц

Снимка: Getty Images

През 2016 г. 35-годишната Меган продължава ада участва в „Костюмари“ и вече е и посланик на модната къща на Ралф Лорън.

През тази година PR-ката на бранда Вайълет фон Уестенхолц ѝ урежда среща с мъж и то не кой да е, а принц Хари – шестият в линията за наследяване на британския престол. Любовта между двамата пламва моментално.

Първата публична поява на Меган и Хари като двойка
Снимка: Getty Images

Връзката между Меган Маркъл и принц Хари става публично известна през септември 2017 г. Два месеца по-късно, след като Меган се запознава с кралицата на Англия, която е баба на Хари, двамата обявяват годежа си.

На следващата страница може да прочетете повече за живота на Меган след брака ѝ с принц Хари >>>

Меган Маркъл на 37 - херцогиня на Съсекс

Снимка: Getty Images

През март 2018 г. Меган се кръщава в Англиканската църква, за да приеме религията на бъдещия си съпруг. На 19 май се провежда и самата сватба, която е наблюдавана от цяла Великобритания и целия свят.

Снимка: Getty Images

Бляскавата церемония е в замъка „Уиндзор“, а роклята на Меган е от Клеър Уейт Келър.

Снимка: Getty Images

Няколко години по-късно Меган и Хари споделиха, че три дни по-рано са имали много по-скромна церемония, на която са си казали „да“. И макар двамата да чувстват първата като истинската си сватба, законът признава само втората.

На 6 май 2019 г. се ражда и първият син на Меган и Хари – малкият Арчи.

Снимка: Getty Images

Като се жени за принц Хари, Меган сбъдва мечтата на много момичета, които искат да намерят принц и да станат принцеси (или в нейния случай – херцогиня на Съсекс). Но тя изглежда няма намерение да се примири с положението си в британското кралско семейство.

Като член на семейството със синя кръв, Меган се сблъсква с редица ограничения. Тя трябва да се откаже от актьорската си кариера и от свободното изразяване в социалните мрежи. Всяко нейно действие се контролира от специалисти, за да се изгради имидж, достоен за съпруга на принц.

Меган Маркъл на 39 – отцепница от кралското семейство

Снимка: Getty Images

В началото на 2020 г. Меган Маркъл и принц Хари шокираха всички с решението си да се откажат от ролята си в британското кралско семейство.

„След няколко месеца, прекарани в дискусии, решихме да се отделим от кралското семейство и да се стремим към финансова независимост, като ще продължаваме да оказваме пълна подкрепа на Нейно Величество кралицата“, написаха те в изявление до медиите.

Раздялата официално беше потвърдена от кралицата през февруари и Меган и Хари отпътуваха към Северна Америка, за да започнат новия си живот. И ако раздялата със семейството беше шок за всички, то това, което последва, не можеше да бъде предвидено от никого.

Снимка: Getty Images

През март 2021 г. Меган Маркъл и принц Хари дадоха интервю през американската водеща Опра Уинфри, в което разкриха много нелицеприятни факти от кралския двор. Херцогинята разказа, че е ставала жертва на расизъм от страна на членове на семейството заради по-тъмния цвят на кожата си и че отношението им е предизвикало много емоционални проблеми. Меган не само не е получила помощ, но и ѝ е било забранено да говори за проблемите си, за да не излага семейството.

Снимка: Getty Images

Отзвукът от интервюто настрои американските медии срещу британската монархия и раздели обществото във Великобритания. Един от най-популярните журналисти на Острова дори загуби работата си, след като си позволи в национален ефир да обяви, че твърденията на Меган Маркъл са лъжа

Меган Маркъл на 40 – историята продължава

Днес Меган навършва 40 години. Неотдавна тя стана майка за втори път и роди момиче, което получи името Лилибет – галеното обръщение към кралицата. Дори с това име тя успя да създаде разделение във Великобритания, защото докато някои го приемат като жест за помирение, други считат, че е демонстрация на неуважение към най-влиятелната кралска особа в света.

Меган Маркъл се завръща към телевизията. Заедно със съпруга си, херцогинята сключи договор за милиони със стрийминг платформата „Нетфликс“. Двойката е получила около 100 млн. долара за партньорството си с компанията. Отделно от това са сключили договор със „Спотифай“ за още 40 млн. долара.

В момента тя продуцира анимационен сериал, в който става дума за 12-годишно момиче, което намира вдъхновение от влиятелни жени в историята.

Тепърва ще видим как ще се развие животът на Меган през следващите години, но в едно можем да сме сигурни – Меган на 50 ще е коренно различна от Меган на 40 и Меган на 30. С интерес ще следим как ще продължи една от най-вълнуващите истории от последните години.