Днес Опра Уинфри сподели подробности за интервюто, което бе излъчено късно снощи по американската телевизия Си Би Ес.

Целият разговор е продължил 3 часа и 20 минути, като впоследствие е бил съкратен до час и 25 минути, за да се вмести в отделеното му ефирно време.

Снимка: CBS/ YOUTUBE

„Не съм говорила с Меган и Хари след интервюто, защото в момента сме в различни часови зони. Снощи тя ми писа „Как вървят нещата?“, след като е сложила Арчи да спи и бе в очакване интервюто да се излъчи в Западното крайбрежие. Отговорих й, че доколкото знам в момента интервюто вече се излъчва по Източното крайбрежие (между двете крайбрежия на САЩ има 3 часа разлика – бел.ред.). Сигурно днес по-късно ще се чуя с тях“ – сподели Опра Уинфри в сутрешния блок на Си Би Ес.

Вероятно най-дискутираният въпрос след интервюто е кой от кралското семейство се е притеснявал, че Арчи може да има по-тъмна кожа. Принц Хари сподели, че е бил питан в Бъкингам за това, но отказа да назове от кого точно.

Опра Уинфри е уверена, че това не е кралицата, нито пък съпругът й принц Филип.

Снимка: Getty Images

„Слуховете, че Меган и Хари са си тръгнали от Англия, без да предупредят кралицата, са ги огорчили много. Те съвсем ясно заявиха, че е имало месеци наред разговори, преди да се преместят в Канада. Самата кралица в изявлението си от 18 януари също спомена, че решението им за напускане на кралското семейство е взето след няколко месеца дискусии“ – припомни тв водещата.

Снимка: CBS/ YOUTUBE

В сутрешния блок на Си Би Ес днес бяха излъчени и няколко фрагмента от интервюто, които не са намерили място в 90-минутната версия. В един от тях Хари разказва как съвсем неочаквано му е била отказана среща с Елизабет Втора през януари 2020 г.

Първоначално кралицата е поканила Хари в имението в Сандрингам, за да се видят, след като младото семейство се върне от Канада, където посрещна Коледа и Нова година.

Снимка: Getty Images

„Баба ми каза: След кацането елате в Сандрингам за чай, а защо не и за вечеря. Щом се призехме обаче, нейният секретар ни съобщи, че кралицата е твърде заета, за да ни приеме. Позвъних й по-късно и тя потвърди, че е имала ангажимент, за който не е знаела. Попитах я дали можем да се видим в следващите дни, но се оказа, че е твърде заета. Не исках да я притискам, защото усещах какво се случва. Когато си на такава позиция, край теб има много съветници, чиито съвети често са неправилни“ – разказва Хари в неизлъчения фрагмент.

Опра Уинфри сподели и за свой личен разговор с Меган през 2018 г., когато тя е била все още нов член на кралската фамилия.

„Тогава някой от семейството е казал на Меган, че трябва да усмири личността си до 50% от това, което е в момента. Спомням си, че й отвърнах „Не знам как ще оцелееш, ако си само наполовина себе си“ – разказва Опра Уинфри.