Мария Бакалова вече трябва да е свикнала с червения килим, но със сигурност е било голяма тръпка отново да бъде на премиера на холивудски филм с нейно участие. Българката, която е първата наша актриса, номинирана за „Оскар“, събра погледите на премиерата на новия си филм „Убийствена игра“.

“Нашата премиера на „Убийствена игра“ (Bodies Bodies Bodies) беше най-невероятната вечер“, написа тя в Инстаграм, където сподели снимки от събитието. „Може ли колкото се може по-скоро да го направим отново? Ако още не сте гледали филма, идете да го видите.“

Премиерата на филма с участието на Бакалова в България ще е този петък. Филмът е с продължителност 95 минути и е хорър комедия. В него Мария играе ролята на млада жена, която попада с интимната си партньорка сред група младежи. Те решават да играят игра, но нещо се обърква и нещата стават твърде истински.

Снимка: Getty Images

Режисьор на филма е 46-годишната нидерландка Халина Рейн.

26-годишната Мария Бакалова изгря на българските екрани през 2017 г. с филма „XIIа“, но доби огромна популярност не само в България, но и по целия свят с ролята си в продължението на комедията „Борат“.

Снимка: Getty Images

Във филма Мария Бакалова играе ролята на дъщерята на измисления казахстански журналист, която го придружава при поредното му посещение в САЩ. За изпълнението си Мария получи номинация за „Оскар“ за главна женска роля, но загуби статуетката от голямата актриса Франсис Макдорманд.

„Убийствена игра“ е първият холивудски филм на Мария след „Борат 2“, но я очаква и роля в хитовия „Пазители на галактиката“. Тя ще озвучава ролята на съветско космическо куче телепат.