На 77-годишна възраст почина актрисата Кончата Феръл, която е най-известна с ролята си на Бърта от комедийния сериал „Двама мъже и половина“.

Снимка: Getty Images

През последните месеци Феръл имаше сериозни здравословни проблем. През декември миналата година получи бъбречна инфекция, а през май тази година влезе в болница заради сърдечен удар.

Снимка: Getty Images

Кариерата на Кончата започва в театъра, след което се насочва към телевизията. Актрисата играе предимно комедийни роли и е участвала в много комедийни сериали. Участвала е в над 100 заглавия на големия и на малкия екран.

Най-голяма известност актрисата постига, след като през 2003 г. приема роля в сериала "Двама мъже и половина". Първоначално е трябвало да участва само в два епизода, но създателите я харесват изключително много в ролята и я оставят за постоянно. Тя остава в сериала до края му през 2015 г.

Снимка: Getty Images

Домашната помощница Бърта е устата и безкомпромисна жена, която работи в дома на главния герой Чарли (в ролята е Чарли Шийн). Бърта не е кой знае колко добра в работата си, но е успяла да изгради връзка с трудния характер на Чарли и брат му и им помага да отгледат малкия Джейк.

За ролята си в сериала Кончата казва: "Бърта е човек, с когото не бих могла да ходя на училище или да се возя в автобуса. Беше ми много интересно да вляза в нейната роля."

Снимка: Getty Images

След смъртта ѝ звездата от сериала Джон Крайър написа:

"Спомням си първия ѝ ден в "двама мъже и половина". Беше във втория епизод и бях много щастлив, че са успели да я привлекат в сериала. Казах ѝ, че съм ѝ много голям фен, но тя не ми повярва."

Ролята на Бърта ѝ носи две от трите номинации за наградата „Еми“.

Новината за смъртта ѝ беше съобщена от дъщеря ѝ Саманта Андерсън.