От тази седмица стартира документалният сериал „Тайните на Плейбой“, който ще ни разкрие някои от мрачните страни от живота на милионера Хю Хефнър, основател на най-популярното мъжко списание на всички времена. Какво се крие зад бляскавата фасада на популярното имение и какво са преживели жените, които са били част от модерния харем на Хефнър?

Снимка: Getty Images

Плеймейтката Холи Мадисън, която е излизала с Хефнър и е живяла в имението от 2001 г. до 2008 г. сподели, че понякога се е чувствала като част от култ.

„Причината да мисля, че имението беше подобно на култ, е че ни караха да възприемаме Хю Хефнър като някакъв много добър човек“, обясни тя. „И започваш да си мислиш, че той действително не е това, което медиите ни показват, а е много добър човек.“

Снимка: Getty Images

Още в началото на кариерата си като редактор на „Плейбой“, Хю Хефнър се възприема като много противоречива личност. Той създава списанието, известно със снимките на голи жени, във време, когато Америка е обхваната от мания за морална чистота. Това прави „Плейбой“ най-известното списание в света, но докарва на Хефнър множество критики от консервативни групи. С разпространението на феминизма, „Плейбой“ и мъжките клубове на Хефнър започват да се считат за сексистки.

Милионерът почина през 2017 г. на 91-годишна възраст, оставяйки вдовица със 60 години по-млада от него и мистерията около образа на плейбоя започна да се разсейва. Наяве излязоха доста неприятни подробности за живота на жените, които Хефнър е избрал да живеят и спят с него.

Снимка: Getty Images

„В имението беше много лесно да се окажеш изолирана от външния свят“, разказва още Мадисън. „Имаше вечерен час в 21 часа. Насърчаваха ни да не каним приятели и не ни позволяваха да напускаме, освен по семейни причини.“

Хю Хефнър много е държал да контролира поведението и външния вид на жените, които са били с него в имението. Холи Мадисън разказва, че веднъж се е почувствала много подтисната от това и е решила напук на Хефнър да се подстриже късо. Това го е вбесило и той ѝ е изкрещял, че така изглежда стара и евтина.

Снимка: Getty Images

Последната съпруга на Хефнър, 35-годишната Кристал Харис, също си постави за цел да промени имиджа си, наложен ѝ от Хефнър, почти веднага след смъртта му.

В деня на премиерата на сериала, синът на Хю Хефнър се включи в дискусията, за да отхвърли обвиненията срещу баща си.

„Някои може да не одобряват стила на живот, който баща ми избра, но той не беше лъжец“, написа 30-годишният Купър Хефнър. „Въпреки че беше нетрадиционен, той беше искрен и живееше честно. Той беше щедър и се интересуваше от хората. Тези истории са типичен пример за разкаяние, което се превръща в отмъщение.“