Шивачът, който е прекроил роклята на принцеса Шарлот за сватбата на Меган и Хари, за пръв път споделя какво точно се е случило. Напрежението ден преди церемонията стигнало до там, че Хари намерил Меган разплакана на пода. 

В книгата си "Spare" принц Хари пише, че снаха му Кейт написала на Меган четири дни преди сватбата

Роклята на Шарлот е твърде голяма, твърде дълга, твърде торбеста. Тя се разплака, когато я пробва вкъщи.

Според книгата Меган я е помолила да се види с шивача, който "стоял в готовност" в двореца Кенсингтън от 8 ч. сутринта. Кейт обаче настоява, че "всички рокли трябва да се преправят".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Не съм сигурна какво друго да кажа. Ако роклята не пасва, тогава моля те да заведеш Шарлот при Аджай. Той чака цял ден", пише Хари в книгата си.

В книгата той споделя още, че намерил Меган на пода, силно притеснена от ситуацията. На следващия ден Кейт е дошла с цветя и картичка, за да се извини.

Аджай Мирпури, когото принц Хари споменава в новата си книга, е кралският шивач. Той споделя, че макар да не е бил свидетел на разногласия между Кейт Мидълтън и Меган в навечерието на сватбата през май 2018 г., той и екипът му са имали особено напрегната ситуация. Съвсем малко преди сватбата той и екипът му са преправили всичките шест рокли за младите шаферки, включително и на принцеса Шарлот.

"Ако нещо се е случило, то не се е случило пред мен. Но да, сватбите са стресиращи и особено такива на такова високо ниво", споделя той пред Daily Mail. "Те се сблъскаха с премеждия в последния момент. Мога да разбера защо някой би се разстроил, ако роклите не му паснат - това е изнервящо. Роклите на всичките шест шаферки трябваше да бъдат поправени и ние го направихме".

Снимка: Getty Images

Освен принцеса Шарлот, другите пет млади шаферки на принц Хари и Меган за сватбата им през май 2018 г., са били деца на кръстниците на Хари - Флорънс ван Кътсем и Зали Уорън, кръстниците на Меган - Рилан и Реми Лит и Айви Мълрони, и дъщерята на приятелката на Меган Джесика Мълрони.

Мирпури, който ръководи едноименните шивашки работилници Mirpui Bespoke в Лондон и Швейцария, разказва пред изданието, че той и екипът му са се съгласили "веднага, че и шестте рокли на шаферките трябва да бъдат поправени, тъй като нямало да паснат".

"Трябваше да работим със зъби и нокти в продължение на четири дни. Четирима от нас работиха до 4 часа сутринта три нощи подред, за да се получат. Излязохме от замъка Уиндзор в 22:00 ч. в нощта преди сватбата. Някой в деня на сватбата оплака ли се от роклите на шаферките и от това как изглеждат? Отговорът е "не"", добавя той.

"Тази книга и истините в нея в много отношения са продължение на собственото ми пътуване към психичното здраве. Тя е суров разказ за живота ми - доброто, лошото и всичко между тях", казва Хари пред PEOPLE.