Кралското семейство ще се сблъска с нова атака под формата на мемоарна книга на Меган Маркъл, съобщи „Дейли Мейл”. Наскоро двойката Меган и Хари отправи залп от взривоопасни твърдения в неотдавнашния си сериал по Netflix, а и автобиографията на принц Хари "Spare" (Резервния) се очаква да предизвика много полемики. Тя ще се появи в книжарниците след седмица.

Според един от източниците, херцогинята на Съсекс "обмисля да разкаже напълно откровено за престоя си в кралското семейство... и да не остави камък върху камък".

През 2021 г. двойката е подписала договор с издателството Penguin Random House за публикуването на четири книги. Твърди се, че принц Хари е получил аванс от 20 млн. долара за мемоарите „Spare”. Меган вече издаде детската си книга „The Bench” със същото издателство и се говори, че двойката работи по "уелнес" книга.

Един мемоарен бестселър би поставил Меган в добре отработената американска политическа традиция, на фона на многото спекулации, че тя има амбиции за изборна длъжност.

„Историята на Меган е толкова завладяваща. Колко актриси се омъжват за принц? Ако тя има политически амбиции, книгата би й помогнала“ – коментира пред The Mail on Sunday експерт от Холивуд, като припомня, че преди да започнат да се борят за Белия дом, Клинтън, Обама и Тръмп са написали книги, в които са изложили своите убеждения.

Херцогинята, която е демократ, се сближи с фамилията Кенеди и миналия месец беше удостоена заедно със съпруга си с награда от организацията с нестопанска цел за човешки права "Робърт Ф. Кенеди". Ръководителят на организацията Кери Кенеди, племенница на бившия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди, заяви, че Съсекс са получили наградата за позицията си срещу "структурния расизъм" в кралското семейство.

Някои обаче предупредиха, че Съсекс може да са застрашени от прекомерното си излагане на показ.

Един от високопоставените холивудски мениджъри каза: "Имахме интервюто с Опра Уинфри, след това сериала на Netflix, а сега имаме и книгата на Хари. Трябва да се запитате дали светът наистина има нужда да чуе историята на Меган точно сега? Ако аз я съветвах, щях да я предпазя от прекалено бързо издаване на книга, защото има реална опасност хората да започнат да изпитват "умора от Съсекс".

Снимка: CBS/ YOUTUBE

Междувременно за книгата на Хари се казва, че е написана със "сурова, безпощадна честност". Херцогът ще започне рекламна кампания следващата неделя с интервю за водещото американско предаване "60 минути", пише БГНЕС.