"Нищо чудно този път да не гласувам. Вероятно няма да го направя, макар че има време дотогава", каза пистелят Калин Терзийски относно предстоящите парламентарни избори в интервю пред Ladyzone.

"Гласуването е форма на социална активност, която е добра. Тя е доста формална - това е като купуването на индулгенции в Средновековието: Аз гласувах, а оттук-нататък тия, които съм избрал, ще оправят нещата", допълни той.

"България прилича на отварителна кочина. Първо трябва да изчистим и след това да мислим за политика и партии. Защото ние сме прасетата, които превърнаха хубавата си страна в бунище, във всеки смисъл - във физически и интелектуален", категоричен е Терзийски.

"Кой е най-трудният избор в живота ми? Това е свързано с чисто екзистенциални аспекти и много повече с изкуството, отколкото с политиката", допълни той.

"Най-трудният избор в живота ми беше да изоставя обикновения живот на един скромен лекар и да се хвърля в бурния живот на писател и на човек на изкуството. Това съкрати живота ми с поне 30 години и така ще живея само до 100, а не до 130 години", каза Терзийски.

"Кой е най-трудния избор в живота въобще? Това са два избора и те се правят ежедневно. Първият избор е човек да избере за себе си представата какво означава добър човек. Вторият е да избереш дали да си такъв добър човек, какъвто смяташ, че е добрият човек - или да не си", каза писателят.

"Защото днес може да си добър човек, а утре да не си - правиш избора какъв човек да си всеки ден", обобщи той.

Вижте какво още сподели Калин Терзийски във видеото най-горе.