Калин Терзийски е един от най-талантливите сътвременни български писатели - за това говорят осемте сборника с разкази, петте романа и няколко стихосбирки, които е създал. За никого не е тайна, че, когато думите му свършват, той хваща четката или молива и започва да рисува.

Така се е родила и първата изложба на Калин Терзийски под мотото "На първо място - свободата", чието откриване е тази вечер в столичната галерия "Лампион". Изложбата включва графики, картини и атмосфери от автора на "Алкохол".

"Свободата – освен икономическо, политически и социално понятие, е и лично, интимно състояние", заявява българският писател.

"Умният и просветеният човек може да си я осигури във всяко едно житейско положение. И това ни е целта", допълва носителят на Европейската награда за литература.

"Гледах колко е изолиран този свят навън и си казвах колко е величествено твоят вътрешен свят да не е ограничен", спомня си Калин Терзийски времената на карантина заради коронавируса.

"Аз съм за всички мерки, които са за добро на хората. Тези, които обаче са унизителни, малоумни, вредни и ограничават свободата на хората – срещу тях трябва да има силна реакция. Ние не трябва да губим свободата си лесно, всъщност не трябва да я губим никак", отсича писателят.

Изложбата включва и "Портрет на ген. Мутафчийски", пресъздаден с имуностимулиращи храни - чесън и други.

Вижте повече във видеото по-горе за новата самостоятелна изложба на Калин Терзийски Калин Терзийски от репортажа на Преди обед по bTV.