Лейди Кити Спенсър, племенницата на лейди Даяна, не винаги е била слаба и стройна, каквато я виждаме в снимките й от последните изяви. Как обаче успява да свали излишните килограми и да се превърне в лице на модната марка Долче и Габана?

Сватбата на Кити Спенсър с милионера Майъл Льюис се състоя преди около 2 месеца. Дъщерята на граф Спенсър дълго се готви за церемонията и се появи с наистина завладяваща визия. Роклята й беше с 6-метров шлейф, а тялото - като изваяно. Но не винаги е било така. 

Лейди Кити отслабва видимо в последните години.

През 2010 г. тя споделя пред Evening Standard какво тренира и с какво се храни.

"В дома си имам зала за тренировки - буквално е съседната на спалнята ми. Преди време просто я поглеждах и подминавах. Не ми харесва да правя упражнения. Никога не съм мислила много за теглото си - твърде скучно е да се притесняваш дали си слаб. Животът е толкова кратък."

Лейди Кити просто не искала да отслабва.


Още по-крайна в приемането на килограмите била майка й.

"Тя ми казваше, че не е здравословно да имаш кантар вкъщи - те са забранени."

Майката на лейди Кити - Виктория Айткен, и леля й - лейди Даяна, формират отношението й към здравето по онова време. Те самите преминават през етапи, в които страдат от хранителни разстройства.

В интервю за Harper's Bazaar през 2019 г. Кити разкрива, че борбата на Даяна с булимията и борбата на майка ѝ с анорексията, наркотиците и алкохола са я накарали да осъзнае важността на доброто физическо и психическо благополучие.

В интервю за "Town and Country" Кити обяснява, че за първи път изпитала желание да отслабне, когато в началото на моделската си кариера през февруари 2017 г.

"Спомням си как започнах да ходя в спортната зала и когато отидох на проби за рокля на "Долче и Габана", ми казаха - "Ти си отслабнала!". Тогава гордо отговорих "Да". 

И макар вече с различен начин на живот, тя не променя своето отношение към храната.

"Не мисля, че трябва да гладувам, за да вляза в някаква рокля. Ако съм се съгласила да работя за даден бранд, значи трябва да ми дадат дреха, която да е в моя размер."

Дъщерята на граф Спенсър обожава пица и други лакомства. Но, разбира се, спазва баланс при храненето и не прекалява с количествата.