Обичаната жена си личи, тя винаги е позитивна, блага, усмихната, изглежда впечатляващо, забележима е... Ивет Григорова излъчва спокойствие и красота, и презентира българската красота по света - успешно ръководи Модна агенция „Ивет Фешън” повече от четвърт век. Известно е, че е майка на актрисата Луиза Григорова-Макариев, а по-малката в семейството е Кристина, която уверено върви по стъпките на мама и кака. Голямата фамилия, която обича да се събира заедно, може да се похвали с още мъжка компания – тази на Бран, който се роди в края на септември и му предстои да празнува първи рожден ден. Но преди това синът на Луиза и режисьора Мартин Макариев за първи път стъпи на морския бряг, заобиколен от обичащи го малки и големи близки.

Ивет Григорова с усмивка разказва пред Ladyzone.bg за лятото, морето, първите впечатления на Бран от голямата вода и пясъка, за любовта, красотата и умението да си успешен и много обичан.

С малкия Бран, дете на Луиза
Снимка: Личен архив

Ивет, по-различно ли беше това лято за теб, тъй като за първи път и Бран беше на море?
Имаме традиция всяка година през лятото да се съберем цялата голяма фамилия и да отидем на „Дюни”. Така стана и сега. А с новото попълнение в семейството - Бран, беше много сладко изживяване! Той за първи път видя морето, което много му хареса. Наслаждаваше се на водата, цопкаше в нея с огромно удоволствие, играеше в пясъка... Бран беше в центъра на вниманието!

Откога почиваш семейно на този наш курорт?
Ооо... дори не мога ди спомня! Обожавам „Дюни”! Това е мястото от българското Черноморие, на което обичам да почивам. Плажът е толкова хубав – там е залив, водата е много чиста, без големи вълни – като езеро е, а пясъкът е много ситен. Целият комплекс е идеално устроен, голям е, има всичко и няма как да скучаеш. И не е за пренебрегване фактът, че там чистотата е на много високо ниво.

Май предпочиташ нашето море – как направи избора си?
Семейството ни има апартамент и в Лозенец, където също ходим да почиваме, но любимото ми място е „Дюни”. Подкрепям нашето Черноморие, то не е по-различно или по-лошо от останалите морски дестинации. Но „Дюни” е мястото, където истински релаксирам и абсолютно нищо не ми липсва. Просто се наслаждавам докрай на лятото, морето и на почивката, естествено заобиколена от семейството си, от любимите ми хора. А това, че почивката е споделена с близките ми, я прави още по-прекрасна!

Снимка: Личен архив

Луиза и Кристи вероятно са пораснали край морето?
Да, дори Кристи проходи на „Дюни”... Децата ми са свързани с това място и с нетърпение очакват почивката ни през лятото.

Колко време най-дълго отделяш за морски приключения?
Позволявала съм си, с кратки почвки от седмица, да съм през цялото лято на морето. Това ми е мечта – обожавам морето, пясъка, синьото небе, слънцето, лятото... То е моят сезон и ако ме питаш, искам цяла година да бъде само лято и това никога да не свършва! Определено, зимата, есента, мрачното време, дъждът и снегът ме подтискат – не е същото (усмихва се, б. а.)...

Ивет, имаш уникална фигура – това дар Божи ли е или полагаш и усилия, за да изглеждаш толкова добре?
За да съм откровена, фигурата ми е съвсем естествено и нормално нещо за мен. Това съм си аз - винаги съм изглеждала по този начин! Разбира се, всеки е имал периоди в живота си, в които е качвал и свалял килограми. Но като цяло ние, в нашия род, генетично сме слаби. Майка ми, сестра ми, децата ми, братовчедките ми - всички са слаби и високи. Такъв ни е генът и не е необходимо да полагаме много усилия , за да изглеждаме по този начин. Естествено, трябва да се грижиш за себе си, но аз вече не помня от колко години тренирам и това се е превърнало в начин на живот. Ходя на фитнес, имам личен треньор – Васил Томов, и благодарение на него изглеждам така.

Снимка: Личен архив

А от козметиката и процедурите за разкрасяване какво предпочиташ?
Няма конкретна марка, която да предпочитам, но винаги си нанасям хидратиращ крем сутрин и вечер. Веднъж в месеца посещавам козметик, където ми правят различни процедури на лицето, като и редовно ходя на масаж на тялото.

Сякаш не си прекалено суетна, макар че се занимаваш с мода и стоиш начело на модна агенция?
Не, не съм вманиачена и не съм суетна! Естествено, свикнала съм с тази си визия и се стремя да я поддържам по този начин, защото така се харесвам. Всичко е полезно, но в разумни граници. Никога не съм спазвала диети, винаги съм гледала да се храня със здравословни храни, да хапвам по малко, да избягвам пържено, тестено, сладко, въпреки че си позволявам бисквитки с кафето сутрин (смее се, б. а.). Ям плодове, зеленчуци, риба, месо, макар че не съм голяма фенка на месото.

Позволяваш ли си да даваш съвети на Луиза и Кристи относно външността им?
Аз не спирам да давам съвети (залива се от смях, б. а.)! Разбира се, Луиза вече е голяма жена и понякога получавам съвети от нея. Тя си е изградила начин на хранене и на живот, който е подобен на моя. И Кристи върви по нашите стъпки. Е, прявя й забележка понякога, че хапва малко повече сладко, но виждам, че се старае и се съобразява.

Ивет с двете си дъщери - Кристи и Луиза
Снимка: Личен архив

А към моделите в агенцията как се отнасяш?
При моделите е по-различно, защото те работят с визията си и нямат право да не изглеждат добре. Така че много говорим по тази тема с тях, но аз винаги ги съветвам да не гладуват и храненето им да бъде балансирано и здравословно. Давам им съвети точно какво да изключат от менюто си, да изтеглят вечерята по-рано, както и тя да бъде по-лека. Не на последно място им казвам и да пият повече вода...

Кои за теб са хубавите модели, тъй като на подиума се налагат и по-пищни форми напоследък?
Хубавите модели са класическите модели, с правилни пропорции! Крайностите не ми допадат. Разбирам, че започват да се налагат малко по-закръглени модели, с по-изявени форми, с което съм съгласна и подкрепям тази нова тенденция. Но леко ме потиска и обърква в професионален план това, че понякога на подиума се допускат жени, които очевидно не са подходящи, категорично не отговарят на формулата за успешен модел, а най-странното е, че все по-често се появяват и на корици на световни списания. Просто като във всяка професия и тук има стандарти, които трябва да се спазват!

Определено си перфекционист относно работата си.
Да – перфекционист съм относно красотата и естетиката, защото това е нашият бизнес. Момичетата са модел за подражание, които те карат да мечтаеш. Те са идоли на безброй млади момичета!

Какви изяви предстоят за моделите от „Ивет Фешън”, въпреки преградите, които коронавирусът налага през последните 2 години?
Тези години са толкова объркани, че не смеем да правим планове, но ние работим, продължаваме да предлагаме модели в чужбина. Надявам се да няма локдаун, да не спре да работи света и бизнеса ни, а нещата да вървят нормално. Ние ще продължаваме да покоряваме нови пазари, да работим с нови агенции, да се разрастваме, като професионалисти сме съсредоточени да търсим, да намираме и да налагаме нови лица. Можем да се похвалим, че вече имаме все повече мъже модели, които работят в чужбина. Работим с най-добрите световни модни агенции, навсякъде познават и уважават „Ивет Фешън”.

Как успяваш толкова години да се налагаш на модния пазар?
Ще станат 27 години... Преди всичко това е въпрос на добър екип, на професионализъм и желание за такъв, на развитие, конкуренция – радвам се, че имаме възможност да се съревноваваме с най-големите световни модни агенции, и следователно - на „силни” модели.

Призна, че морето и лятото са част от твоята любов, какво още я допълва?
Любовта е движещата сила в моя живот! Мога да кажа, че съм щастлив човек, защото обичам и ме обичат. Човекът до мен ме обожава, както и аз него! Много силна е и връзката ми с децата. Благодарна съм, че съм заобиколена от толкова много любов!

Снимка: Личен архив

  • Касандра - гръцкият ръкав на младежите
  • 6 неща от морето, които изчезнаха и повече никога няма да видим
  • От „Топкапъ” до булевард „Истиклял” - история и шопинг в Истанбул
  • Ина Димитрова, инструктор по гмуркане: Морето е моят най-доверен изповедник и моят храм
  • Яна от морето: Иска ми се хората да се отнасят към Черноморието ни с по-голямо уважение
  • Топ места за снимки по Южното Черноморие
  • Снимки, от които да ахнеш! Фотографка улавя танца на слънцето и луната
  • Арх. Теодора Йорданова: Има хора, които нямат дом, но имат яхта и са далеч от лъскавия начин на живот
  • Есил Дюран: Морето е моето бяло платно, върху което рисувам живота си!
  • Стамена Дацева: Морето е сред най-големите ми любови, но и най-болезнената