Ема Томпсън, чийто филм "Успех на теб, Лео Гранде" бе представен на фестивала "Сънданс", разказа колко трудно е за 62-годишна актриса да се разсъблече в този филм, който разказва историята на застаряваща учителка, която прибягва до услугите на жиголо.

"Това е може би най-трудното нещо, което някога е трябвало да правя!", каза тя по време на онлайн пресконференция на фестивала за независими филми, който се проведе изцяло онлайн и тази година заради COVID-19 пандемията.

"Много е трудно да бъдеш гол пред камерата на 62 години", обясни носителката на "Оскар", която във филма заснема няколко секс сцени с 29-годишния Дарил МакКормак и се разсъблича пред огледало, наблюдавайки тялото си "по един напълно спокоен, неосъдителен начин."

В тази сцена моята героиня "не прибира корема си, не се обръща, не се опитва да промени това, което вижда", обяснява Ема Томпсън, визирайки "невъзможните изисквания", поставени на жените - да се борят с остаряването на телата им, табу на екраните.

Снимка: Getty Images

"Това е голямата трагедия на женското тяло през 20 и 21 век. И това е разказ, който абсолютно трябва да променим", каза актрисата, цитирана от БГНЕС.

В събота на фестивала "Сънданс" беше премиерата и на документалната поредица "Трябва да говорим за Козби".

Сериалът, който се излъчва по Showtime от 30 януари, изследва пропастта между симпатичния образ на Бил Козби като "баща на Америка" и обвиненията в сексуално посегателство срещу него.

"Sharp Stick", филмът от създателката на поредицата "Момичета" Лена Дънам, също имаше премиера в събота на "Сънданс", която ще продължи до 30 януари.