„При безумната катастрофа вчера е била убита и Христина Дилева. За мен е абсолютно неясно какво е отговорното поведение в момента и как трябва да постъпваме като хора, които сме я познавали. Едно абсолютно невреме. Със сигурност е момент за скръб, но е и момент за спомняне.

Снимка: Ладислав Цветков


Хриси беше страхотен човек, адски чаровна, която може да спечели всеки. Тя бе един от най-дългогодишните ни доброволци в Ratio, винаги изпълнена с ентусиазъм, енергия и искрено любопитство към живота около нея. Космосът пък ѝ беше както естетическа, така и интелектуална страст.

Снимка: Ладислав Цветков


Помагала ни е с лектори, комуникация с организации, късане на билетчета, носене на кашони, редене на плейлисти и всичките баналности на една организация, които можете да си представите. И винаги, когато е имала време, сама идваше да каже "С какво да помогна?" Цялостно един от хората, благодарение на които имаме организация в момента.
Благодаря от името на всички в Ratio и искрени съболезнования на нейните близки“ – това написа Любомир Бабуров в своя Фейсбук профил.

Минути след появата на поста в профила на Христина Дилева хората започнаха да пишат „Почивай в мир, мило момиче!“.

„Хриси е работила към БАН. Сякаш два свята са се сблъскали в онази вечер и единият унищожи другия. Някак символно ми се видя за всичко в България“ – написа потребител в Туитър.