Две жени на 22 и 26 години загинаха снощи, малко след 23 часа, при тежка катастрофа на кръстовището на "Черни връх" при хотел "Хемус".

Автомобил, движещ се с голяма скорост, минава на червено, удря такси и полита към тротоара, където убива на място двете жени. Колата завършва полета си в асансьора на метростанцията, като ударът е толкова силен, че тя се разцепва на две.

Снимка: Ладислав Цветков

Причинителят на катастрофата и спътникът му бягат от местопроизшествието. По-късно шофьора е задържан.

Според източници на bTV става въпрос за Георги Семерджиев, бивш футболист на „Спортист“ Своге, който бе арестуван през 2010 г. по сигнали за уредени футболни мачове и „черно тото“.

Той има над 50 нарушения, а в колата му, която се оказва с фалшиви немски номера, са открити две сини лампи и една стоп палка.

Темата можете да следите в btvnovinite.bg

Това е поредният тежък инцидент, при който загиват невинни хора.

На 19 септември 2006 г. пететажна сграда на ул. „Алабин“ се срути и уби Деница Ченишева (26) и Петрина Христова (24), които бяха затиснати от отломките, докато са били в колата си на улицата.

Навръх Великден 2020 г. Кристиан Николов удари с джипа си спрелия на червено Милен Цветков. След силния удар журналистът почина.

През април т.г. майка и дъщеря пострадаха тежко в колата си, след като камион блъсна и срути част от бетонно предпазно съоръжение на пътя Девня – Суворово.